ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Για την ταχύτητα και το αλκοόλ κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία ο 50χρονος

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ: Για την ταχύτητα και το αλκοόλ κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία ο 50χρονος

Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας 50χρονος οδηγός μετά από τροχαίο – Στοιχειοθέτηση του αδικήματος από τη Νομική Υπηρεσία. 

Με βασικά στοιχεία την υπερβολική ταχύτητα, το υπερβολικό ποσοστό αλκοόλης σε συνδυασμό με άλλες κατασταλτικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν και την αδιαφορία που επιδείχθηκε από 50χρονο οδηγό του οποίου το όχημα συγκρούστηκε βίαια στο πίσω μέρος προπορευόμενου οχήματος στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού στις 28 Νοεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να εξελιχθεί σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, η δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’ κα Χρίστια Κυθραιώτου που παρουσίασε την υπόθεση εκ μέρους της κατηγορούσας αρχής στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, στοιχειοθέτησε το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας (στη βάση του άρθρου 205 του Ποινικού Κώδικα), κι όχι βάση του συνήθους αδικήματος της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσπαστης ή επικίνδυνης πράξης (άρθρο 210 του Ποινικού Κώδικα).

Πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση παγκύπρια, η οποία αφορά σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που οδήγησε σε καταδίκη κατηγορούμενου προσώπου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Η αντιμετώπιση παρόμοιας φύσεως υποθέσεων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, δύναται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για αποτροπή οδικών συγκρούσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top