Για ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Παλαιστίνης

Για ειρηνευτική διαδικασία στη Μ. Ανατολή και εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Παλαιστίνης

Για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Παλαιστίνιος ομόλογός του Ριάντ Αλ Μάλικι.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στον λογαριασμό του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν το απόγευμα ο ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης συζήτησε με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, καθώς και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE