Τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία, Κυβέρνηση και αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται

Τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία, Κυβέρνηση και αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται

Θάνατοι και τραυματισμοί αναφέρθηκαν στην ανατολική Ουκρανία χθες Δευτέρα, με τους φιλορώσους αυτονομιστές και την Κυβέρνηση στο Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, οι αυτονομιστικές δυνάμεις ανέφεραν πως υπέστησαν τέσσερις απώλειες και ότι υπήρξαν άλλοι πέντε τραυματισμοί στο βορειοδυτικό τμήμα του Ντανιέτσκ, του ενός προπυργίου τους, όταν κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τους αυτονομιστές πως παραβίασαν πρώτοι τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανοίγοντας πυρ με ολμοβόλα και αντιαρματικά κοντά στην Κρασνογκορίβκα. Είναι αδύνατον να εξακριβωθεί από ανεξάρτητες πηγές ποια εκδοχή ισχύει.

Φιλορώσοι αυτονομιστές ελέγχουν τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, από το 2014.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η μακρά ένοπλη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους. Φέτος έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.