Τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία, Κυβέρνηση και αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται

Τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία, Κυβέρνηση και αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται

Θάνατοι και τραυματισμοί αναφέρθηκαν στην ανατολική Ουκρανία χθες Δευτέρα, με τους φιλορώσους αυτονομιστές και την Κυβέρνηση στο Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, οι αυτονομιστικές δυνάμεις ανέφεραν πως υπέστησαν τέσσερις απώλειες και ότι υπήρξαν άλλοι πέντε τραυματισμοί στο βορειοδυτικό τμήμα του Ντανιέτσκ, του ενός προπυργίου τους, όταν κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τους αυτονομιστές πως παραβίασαν πρώτοι τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανοίγοντας πυρ με ολμοβόλα και αντιαρματικά κοντά στην Κρασνογκορίβκα. Είναι αδύνατον να εξακριβωθεί από ανεξάρτητες πηγές ποια εκδοχή ισχύει.

Φιλορώσοι αυτονομιστές ελέγχουν τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, από το 2014.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η μακρά ένοπλη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους. Φέτος έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE