Τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία, Κυβέρνηση και αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται

Τέσσερις νεκροί στην Ουκρανία, Κυβέρνηση και αυτονομιστές αλληλοκατηγορούνται

Θάνατοι και τραυματισμοί αναφέρθηκαν στην ανατολική Ουκρανία χθες Δευτέρα, με τους φιλορώσους αυτονομιστές και την Κυβέρνηση στο Κίεβο να αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ΜΜΕ, οι αυτονομιστικές δυνάμεις ανέφεραν πως υπέστησαν τέσσερις απώλειες και ότι υπήρξαν άλλοι πέντε τραυματισμοί στο βορειοδυτικό τμήμα του Ντανιέτσκ, του ενός προπυργίου τους, όταν κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ.

Από την πλευρά του ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τους αυτονομιστές πως παραβίασαν πρώτοι τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανοίγοντας πυρ με ολμοβόλα και αντιαρματικά κοντά στην Κρασνογκορίβκα. Είναι αδύνατον να εξακριβωθεί από ανεξάρτητες πηγές ποια εκδοχή ισχύει.

Φιλορώσοι αυτονομιστές ελέγχουν τις περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ντονμπάς, κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία, από το 2014.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, η μακρά ένοπλη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους. Φέτος έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους άμαχοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές χωρίς σταθερές: Τι επηρεάζει πραγματικά την ψήφο των πολιτών - Σκάνδαλα, κοινωνικά δίκτυα και η κρίση εμπιστοσύνης

Εκλογές χωρίς σταθερές: Τι επηρεάζει πραγματικά την ψήφο των πολιτών - Σκάνδαλα, κοινωνικά δίκτυα και η κρίση εμπιστοσύνης

Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου προμηνύονται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ως από τις πιο απρόβλεπτες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Κύπρου, με πιθανές δραματικές ανακατατάξεις στον κομματικό χάρτη. Σε αυτό το ρευστό πολιτικό περιβάλλον, το ερώτημα που τίθεται είναι τι τελικά επηρεάζει την ψήφο των πολιτών: η κομματική ταυτότητα, τα σκάνδαλα, η επικαιρότητα ή οι νέες μορφές πληροφόρησης μέσω κοινωνικών δικτύων;

BEST OF TOTHEMAONLINE