Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε καταυλισμό προσφύγων στην Μπουρκίνα Φάσο

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε καταυλισμό προσφύγων στην Μπουρκίνα Φάσο

Η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Τζοί επισκέφθηκε χθες έναν καταυλισμό προσφύγων στην Μπουρκίνα Φάσο, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από την τζιχαντιστική βία στο Μαλί και επαίνεσε τη χώρα για την υποδοχή των εκτοπισμένων, παρά τους περιορισμένους πόρους της.

Η Μπουρκίνα Φάσο, όπως οι γείτονές της Νίγηρας και Μαλί, κλονίζονται από βίαιες επιθέσεις μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι και έχουν οδηγήσει στον εκτοπισμό εκατομμυρίων ανθρώπων και στις τρεις χώρες. "Βρίσκομαι εδώ για να επιδείξω την αλληλεγγύη μου στον λαό της Μπουρκίνα Φάσο, που συνεχίζει να υποδέχεται τους εκτοπισμένους αδελφούς και αδελφές παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και προκλήσεις, που μοιράζεται τα λίγα που διαθέτει σε μια χρονική συγκυρία όταν άλλες χώρες με πολλά περισσότερα έχουν κλείσει τα σύνορά τους και τον νου τους στους πρόσφυγες", είπε η Τζολί.

Το ταξίδι της έγινε με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου.

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια υπέρ των προσφύγων έκανε τις δηλώσεις αυτές από τον καταυλισμό προσφύγων Γκουντουμπού, περίπου 15 χιλιόμετρα έξω από την πόλη Ντόρι, στο βορειοανατολικό τμήμα, κοντά στην περιοχή του Σαχέλ που αποτελεί επίκεντρο των βιαιοπραγιών.

Περίπου 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω της βίας στην Μπουρκίνα Φάσο, η οποία φιλοξενεί πάνω από 22.000 πρόσφυγες από το Μαλί, οι οποίοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους εξαιτίας της τζιχαντιστικής βίας. Περί τους 11.000 βρίσκονται στον καταυλισμό Γκουντούμπου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE