ΠΥΛΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: Παραμένει ανοικτή για όλες τις ηλικίες - Δείτε τις λεπτομέρειες

ΠΥΛΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ: Παραμένει ανοικτή για όλες τις ηλικίες - Δείτε τις λεπτομέρειες

Άνοιξε την περασμένη Παρασκευή και θα παραμείνει ανοικτή η Πύλη Εμβολιασμού για όλες τις ηλικίες μέχρι εξαντλήσεως όλων των διαθέσιμων ραντεβού, που θα διατεθούν για εμβολιασμό, σε Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν παγκύπρια. 

Συγκεκριμένα, η Πύλη άνοιξε την Παρασκευή, 18 Ιουνίου, για όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, ενώ θα παραμείνει ανοικτή μέχρι να εξαντληθούν τα ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόθεση του Υπουργείου Υγείας είναι ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προστίθενται ραντεβού, με τα διαθέσιμα εμβόλια, που θα παραλαμβάνονται.

Το Υπουργείου Υγεία προτρέπει εκ νέου όλους τους πολίτες να συμβάλουν στο τεράστιο εγχείρημα, που είναι σε εξέλιξη, για τον εμβολιασμό όσο το δυνατό μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού, θωρακίζοντας έτσι ολόκληρη την κοινωνία.

Στο μεταξύ, μέχρι και τις 18 Ιουνίου, ποσοστό 70% των ατόμων ηλικίας 40-49 έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με την 1η δόση, 69% της ηλικιακής ομάδας 50-59 ετών, 79,6% από την ηλικιακή ομάδα των 60-69 ετών, 90,1% από την ομάδα των 70-79 ετών, ενώ στα άτομα 80 ετών και άνω η εμβολιαστική κάλυψη φτάνει στο 90,8%.
 
Κοντά στο 50% έφτασε το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης για την ηλικιακή κατηγορία των 30-39, ενώ χαμηλό είναι το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικίες 18-19 και 20-29 (25,8% και 32,9% αντίστοιχα). Συνολικά, έχει εμβολιαστεί με την 1η δόση το 62% του πληθυσμού και το 44,1% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του πλάνο.
 
Σε ό,τι αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη ανά Επαρχία, η Πάφος παραμένει στην πρώτη θέση με 68,9%. Ακολουθεί η Λευκωσία με 62,6%, η Αμμόχωστος με 60,9%, η Λεμεσός με 59,2% και η Λάρνακα με 57,5%.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Για «προσβολή» των Τουρκοκυπρίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη με τις δηλώσεις του σε σχέση με την υπόθεση παράνομης κράτησης των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, κάνει λόγο ο Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE