Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες

Ιράκ: Επίθεση με ρουκέτα σε βάση που φιλοξενεί Αμερικανούς στρατιώτες

Η Ουάσιγκτον αποδίδει την επίθεση σε συμμάχους του Ιράν Επίθεση με ρουκέτα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ιράκ, εναντίον μιας βάσης της πολεμικής αεροπορίας στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου στεγάζονται Αμερικανοί στρατιώτες, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία πηγή ασφαλείας, ενός είδους επίθεση την οποία η Ουάσιγκτον αποδίδει στους συμμάχους του Ιράν, που εδρεύουν στο Ιράκ.

«Μία ρουκέτα στοχοθέτησε την αεροπορική βάση Αλ Άσαντ», είπε αυτή η πηγή δύο ημέρες μετά την εκλογή στο Ιράν του υπερσυντηρητικού Εμπραχίμ Ραϊσί, μια νίκη που χαιρέτισαν οι πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις υπέρ του Ιράν στη χώρα, οι οποίες πραγματοποιούν εκστρατεία για να διώξουν τους 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες, που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ, στο πλαίσιο του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Χαιρέτισαν αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα ως «την αποτυχία των πιονιών των Αμερικανών», την ώρα που συνολικά 43 επιθέσεις έχουν στοχοθετήσει αμερικανικά συμφέροντα από την αρχή του έτους στο Ιράκ, είτε πρόκειται για την πρεσβεία στη Βαγδάτη, βάσεις όπου στεγάζονται στρατιώτες ή Αμερικανοί υπερεργολάβοι ή ακόμη κονβόι υλικοτεχνικής υποστήριξης του συνασπισμού.

ΠΗΓΗ: Πηγή: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE