«Βόμβα» στη Βουλή: Κυκλοφορεί πρόταση νόμου για αναστολή αποκρατικοποιήσεων

«Βόμβα» στη Βουλή: Κυκλοφορεί πρόταση νόμου για αναστολή αποκρατικοποιήσεων

Το ΑΚΕΛ επεξεργάζεται πρόταση νόμου για αναστολή της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων μέχρι το 2017, την οποία θα καταθέσει στην Ολομέλεια τις αμέσως επόμενες εβδομάδες.

Το ΑΚΕΛ επιχειρεί να προσελκύσει και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία τάσσονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών. 

Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν πρόνοια του μνημονίου, σύμφωνα με το οποίο μέχρι το 2018 θα πρέπει να εισρεύσουν έσοδα στα κρατικά ταμεία της τάξης του €1,4 δισ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, στη βουλή κυκλοφορεί πρόταση νόμου για αναστολή των αποκρατικοποιήσεων. 

Η βουλή, είπε, επιβάλλεται να ενημερωθεί από τον έφορο αποκρατικοποιήσεων σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αποκρατικοποιήσεις, προσθέτοντας πως «τώρα θα μάθουμε από την κλειδαρότρυπα πως προχωρά το θέμα». 

Τόνισε πως η βουλή δεν θα πρέπει να πάθει το ίδιο πράγμα που έπαθε με τη Λαϊκή Τράπεζα, επισημαίνοντας πως επιβάλλεται να ενημερωθεί η επιτροπή οικονομικών για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. 

Είπε πως σύντομα θα υπάρξει διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

 

Πηγή: stockwatch.com.cy

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Η Κύπρος καταγγέλλει την Τουρκία στον ΟΗΕ – «Νέα τετελεσμένα» με υποθαλάσσιο αγωγό στα κατεχόμενα

Επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία καταγγέλλει το παράνομο μνημόνιο μεταξύ της Τουρκίας και των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου, έστειλε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ κα Μαρία Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE