Μόνο με δύο ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη μπορεί να υπάρξει λύση, σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ

Μόνο με δύο ανεξάρτητα και κυρίαρχα κράτη μπορεί να υπάρξει λύση, σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του είπε ότι το Κυπριακό είναι κοινός αγώνας της Τουρκίας και του ψευδοκράτους και ότι πρέπει να εξηγούν την δίκαιη υπόθεσή τους για να μπορέσουν να διαμορφώσουν το μέλλον.

 
Σύμφωνα με την «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης με αντιπροσωπεία «της επιτροπής του συμβουλίου φίλων σοφών», ο Ερσίν Τατάρ επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι και οι Ελληνοκύπριοι δεν αποδέχονται το μοντέλο συνεταιρισμού στη βάση της ομοσπονδίας και δεν θέλουν να μοιραστούν τίποτα με τους Τουρκοκύπριους. Ισχυρίστηκε ότι η λύση μπορεί να εξευρεθεί μόνο με δύο χωριστά και ανεξάρτητα κράτη και ότι αυτό πρέπει να εξηγούν σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Αναφερόμενος στη σημασία των σχέσεων του ψευδοκράτους με την Τουρκία, είπε ότι η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα τους, εγγυήτρια δύναμη και η μεγαλύτερη χώρα της περιοχής.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE