Αδιανόητη ανατροπή στον θάνατο του Θανάση – 16 χρόνια μετά αποδείχθηκε ότι η μάνα είχε δίκαιο πως σκότωσαν το παιδί της

Αδιανόητη ανατροπή στον θάνατο του Θανάση – 16 χρόνια μετά αποδείχθηκε ότι η μάνα είχε δίκαιο πως σκότωσαν το παιδί της

Μία υπόθεση που συνεχίζει να συγκλονίζει το Παγκύπριο, με τις εξελίξεις να αποδεικνύουν ότι η κυρία Αντριάννα είχε δίκαιο για τα όσα πίστευε για τον θάνατο του παιδιού της.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από αίτημα της οικογένειας, το Επαρχιακό Δικαστήριού Λεμεσού εξέδωσε διάταγμα για εκταφή των οστών του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου, ο οποίος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005, κάτω από τη γέφυρα στην Άλασσα, ύψους 30 μέτρων, με τις Αρχές να κλείνουν την υπόθεση με αιτία θανάτου την αυτοκτονία.

Ωστόσο, το ειδικό οστό που στάλθηκε για εξετάσεις κατέδειξε ότι ο θάνατος του 26χρονου επήλθε μετά από στραγγαλισμό αποδεικνύοντας αυτό που εδώ και 16 χρόνια η κυρία Ανδριάννα φωνάζει, ότι σκότωσαν δηλαδή το παιδί της.

Η Αστυνομία έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της υπόθεσης και μετά από μελέτη της έκθεσης που έχουν παραλάβει με τα ευρήματα της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη που εξέτασε οστό του άτυχου 26χρονου, θα προχωρήσουν στην διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.