Ανθρώπινο χέρι πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά - Θλιβερές εικόνες από την καμένη γη – Κάηκε και μέρος οικίας– ΦΩΤΟΓΡΦΙΕΣ

Ανθρώπινο χέρι πίσω από τη μεγάλη πυρκαγιά - Θλιβερές εικόνες από την καμένη γη – Κάηκε και μέρος οικίας– ΦΩΤΟΓΡΦΙΕΣ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουνίου στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, οι δυνάμεις της πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές.

Οι εικόνες με το πρώτο φως της ημέρας θλιβερές…καμμένη γη, καμμένο δάσος και κάτοικοι σε απόγνωση.

Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές στην δασική περιοχή, στην κατάφυτη περιοχή με αμυγδαλιές και ελιές και σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, έχει καεί μέρος στέγης οικίας που βρίσκεται μέσα στο δάσος.


Στο σημείο έσπευσε το πρωί της Πέμπτης 17 Ιουνίου και ο Υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής ο οποίος διαβεβαίωσε τους κάτοικους πως θα βρίσκονται στο πλευρό τους για να τους παρέχουν βοήθεια.

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς συνεχίζονται οι έρευνες, ωστόσο δεδομένο είναι ότι η έναρξη της οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι με απόκλιση ωστόσο το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και κακόβουλης πράξης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες η φωτιά άρχισε από την άκρη του δρόμου, όπου φαίνεται να υπήρξε μια δραστηριότητα.

Οι φωτογραφίες αναδεικνύουν την ολονύχτια μάχη που έδιναν οι επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών και εθελοντές εκτάκτων αναγκών ΕΤΕΑ, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο μέχρι και τις 2:00 το βράδυ καθώς υπήρχαν αναζωπυρώσεις.

Να σημειωθεί ότι με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα επιχειρούν στο σημείο ενώ δυνάμεις του Τμήματος Δασών θέτουν υπό έλεγχο εστίες φωτιάς σε δύσβατες περιοχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Live - Νετανιάχου: Το Ιράν θα πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα για τις επιθέσεις σε αμάχους - Νέα χτυπήματα και εκρήξεις στην Τεχεράνη

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και πάνω από 200 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της νυχτερινής πυραυλικής επίθεσης του Ιράν στο Ισραήλ. Οι ζημιές σε εγκαταστάσεις είναι εκτεταμένες ενώ επλήγησαν και διυλιστήρια πετρελαίου στη Χάιφα. Οι επιθέσεις της Τεχεράνης ήρθαν μετά τα χτυπήματα του Τελ Αβίβ σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές του Ιράν. Συνολικά τις δύο προηγούμενες ημέρες 80 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ιράν και ακόμα 800 έχουν τραυματιστεί. Ανάμεσα στους νεκρούς και 20 παιδιά. Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, εκδίδοντας μάλιστα και εντολές εκκένωσης για κάποιες περιοχές. Στο στόχαστρο του Τελ Αβίβ έχει μπει η Τεχεράνη με εκρήξεις να συγκλονίζουν την πόλη. Ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ανέφερε ότι εάν το Ισραήλ σταματήσει τις επιθέσεις, το ίδιο θα κάνει και η Τεχεράνη. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: