Αυξήθηκε η υπερβολική θνησιμότητα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην ΕΕ, στο 29,7% στην Κύπρο

Αυξήθηκε η υπερβολική θνησιμότητα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην ΕΕ, στο 29,7% στην Κύπρο

Κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2021, η υπερβολική θνησιμότητα στην ΕΕ άρχισε να μειώνεται: + 17% τον Ιανουάριο και + 5% τον Φεβρουάριο μετά από + 40% τον Νοέμβριο του 2020 (σε σύγκριση με τους μέσους όρους των ίδιων μηνών το 2016 - 2019), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.


Ωστόσο, όπως αναφέρει η Eurostat, το ποσοστό αυξήθηκε ξανά τον Μάρτιο (+ 10%) και τον Απρίλιο του 2021 (+ 21%), με τα εθνικά ποσοστά να κυμαίνονται από -6% στην Πορτογαλία και -5% στη Σουηδία σε + 66% στην Πολωνία και + 76% στη Βουλγαρία.

Μεταξύ Ιανουαρίου 2020 και Απριλίου 2021, η ΕΕ αντιμετώπισε δύο πλήρεις κύκλους υπερβολικής θνησιμότητας: ο πρώτος μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου 2020 (με κορυφή + 25% τον Απρίλιο) και ο δεύτερος μεταξύ Αυγούστου 2020 και Απριλίου 2021 (με αιχμή + 40% το Νοέμβριο).

Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό έφτασε το 29,7% τον Απρίλιο, από 6,9% το Μάρτιο, -3,8% το Φεβρουάριο και 11,1% τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αστυνομία για υπόθεση Σάντυ: Καμία τεκμηρίωση για τις σοβαρές καταγγελίες - «Ψευδές και κατασκευασμένο» το αφήγημα

Αστυνομία για υπόθεση Σάντυ: Καμία τεκμηρίωση για τις σοβαρές καταγγελίες - «Ψευδές και κατασκευασμένο» το αφήγημα

Το πόρισμα της πολύμηνης αστυνομικής διερεύνησης για την υπόθεση «Σάντυ» και τις καταγγελίες που είχαν δημοσιοποιηθεί μέσω του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μακάριου Δρουσιώτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία, με τον Αρχηγό Αστυνομίας Θεμιστό Αρναούτη να δηλώνει ότι δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να στοιχειοθετεί τα σοβαρά αδικήματα που είχαν καταγγελθεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE