ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πότε σταματούν να είναι δωρεάν τα rapid test - Στροφή στον εμβολιασμό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πότε σταματούν να είναι δωρεάν τα rapid test - Στροφή στον εμβολιασμό

Έχει αναφερθεί πολλάκις τους τελευταίους 15 μήνες, πως η ευρείας κλίμακας δωρεάν δειγματοληψία αποτέλεσε -και συνεχίζει να αποτελεί- ένα από τα σημαντικότερα όπλα στη φαρέτρα της Κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ο μαζικός εμβολιασμός και η πορεία της επιδημιολογικής μας εικόνας έχουν φέρει πλέον τη χώρα σ’ένα επίπεδο ‘ασφαλείας‘ με την κατάσταση στο παρόν στάδιο να κρίνεται ικανοποιητική. Αυτό που απορρέει όμως από τις τάξεις τόσο του Υπουργείου Υγείας, όσο και της επιστημονικής ομάδας είναι πως τα δωρεάν rapid test δεν πρόκειται να συνεχιστούν επ’αόριστον.

Όπως αναφέρεται, με την εμβολιαστική κάλυψη να μεγαλώνει διαρκώς και την παροχή του εμβολίου σε κάθε πολίτη να είναι δωρεάν -αφού πρόκειται για ζήτημα που άπτεται της δημόσιας υγείας- δεν θα υπάρχει λόγος (και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα) τα rapid test να συνεχίσουν να παρέχονται δωρεάν σε ευρεία κλίμακα.

Μάλιστα οι πρόνοιες του SafePass (ή διαφορετικά από την 1η Ιουλίου του GreenPass που θα το αντικαταστήσει) δίνουν την επιλογή σε όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί (έστω και με την πρώτη δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων) να εξαιρούνται της διαδικασίας.

Το ίδιο ισχύει και για τα άτομα που έχουν νοσήσει από κορωνοιό (τους τελευταίους 6 μήνες). Ως εκ τούτου θεωρείται πως από τη στιγμή που δίνονται οι άνωθεν επιλογές, δε συντρέχει πλέον λόγος να συνεχίσουν να γίνονται δωρεάν δειγματοληψίες και επί της ουσίας όσοι δεν έχουν νοσήσει -και για τον Α ή Β λόγο- και/ή δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποχρεούνται να επωμιστούν το κόστος του rapid test/pcr για να κατέχουν το SafePass.

Διευκρινίζεται πως η συζήτηση βρίσκεται σε φιλολογικό στάδιο και δεν έχει ακόμη προκαθοριστεί το χρονικό περιθώριο ή το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που θα... παύσει τις δωρεάν δειγματοληψίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top