ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση νοσηλευμένων - Κάτω από τους 35

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση νοσηλευμένων  - Κάτω από τους 35

Χαμηλά το ποσοστό θετικότητας στα νέα περιστατικά κορωνοϊού στην Κύπρο μείωση και στους νοσηλευόμενος στα νοσηλευτήρια.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας σήμερα (15/6) εντοπίστηκαν 64 (ποσοστό θετικότητας: 0,18%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 73,311.Δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 374.

Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 32 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι εννέα σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους εννέα ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι έξι είναι διασωληνωμένοι, οι δύο νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και ο ένας σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(7 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

7

Λευκωσίας

(13 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

5

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

8 (2 εκτός αναπνευστήρα)

Λεμεσού

(12 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

11

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

1

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE