ΔΙΕΘΝΗ

Για μεροληπτική στάση κατηγορεί την ΕΕ το γραφείο του Τατάρ

Για μεροληπτική στάση κατηγορεί την ΕΕ το γραφείο του Τατάρ

Οι συζητήσεις για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας έχουν εξαντληθεί «λόγω της άρνησης της ε/κ πλευράς να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο στη βάση της ισότητας», επέμεινε το γραφείο του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ σχολιάζοντας το προσχέδιο των συμπερασμάτων της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής, κατηγορώντας ταυτόχρονα την ΕΕ για «μεροληπτική στάση».


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η «προεδρία» με ανακοίνωσή της σημείωσε ότι μετά την άτυπη πενταμερή της Γενεύης, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι θα συνεχίσει η αναζήτηση του απαιτούμενου κοινού εδάφους για τη συνέχιση των συνομιλιών.

Υποστήριξε ακόμη πως η θέση της ΕΕ για λύση ομοσπονδίας είναι «μια νέα ένδειξη της μεροληπτικής της στάσης», καθώς, όπως ισχυρίστηκε, η λύση ομοσπονδίας, «η οποία έτυχε διαπραγμάτευσης για πέραν του μισού αιώνα και έχει επανειλημμένα αποτύχει λόγω της άρνησης της ε/κ πλευράς να μοιραστεί την εξουσία και τον πλούτο στη βάση της ισότητας, έχει εξαντληθεί και αξιοποιείται από την ε/κ πλευρά ως εργαλείο για διατήρηση του στάτους κβο, αξιοποιώντας τα προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Πρόσθεσε ακόμη πως η συμφιλίωση στην Κύπρο «είναι πιθανή μόνο με την από κοινού αποδοχή των δύο πλευρών».

Σύμφωνα με την «προεδρία», «το καθήκον της ΕΕ είναι να διασφαλίσει ισοζύγιο μεταξύ των πλευρών για μια βιώσιμη λύση, στη βάση των νόμιμων δικαιωμάτων των μερών και να στηρίξει μια πιθανή συμφιλίωση». Επανέλαβε επίσης τα περί αποδοχής «των υφιστάμενων πραγματικοτήτων, της ισότητας των δύο πλευρών υπό κάθε έννοια και με άλλα λόγια την αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου καθεστώτος».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top