Καταρρέουν ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα

Καταρρέουν ιστορικά μνημεία στα κατεχόμενα

Είναι ντροπή, σύμφωνα με την «Χαλκίν Σεσί» η έλλειψη φροντίδας της Νεκρόπολης που βρίσκεται κοντά στο κατεχόμενο Κάρμι, η οποία καταρρέει λόγω έλλειψης φροντίδας.

Το εν λόγω κοιμητήριο ανάγεται στην εποχή του χαλκού.

Η εφημερίδα δημοσιεύει και φωτογραφία στην οποία δεν φαίνεται σχεδόν από τα χόρτα η ταμπέλα του νεκροταφείου, στην οποία αναγράφεται «Karmi Bronze Age Cemetery» στα αγγλικά και στα τουρκικά.

Στο κοιμητήριο βρέθηκε η μορφή της θεάς της γονιμότητας, που θεωρείται η αρχαιότερη ανθρώπινη μορφή στο νησί, καθώς και αγγεία του μινωικού πολιτισμού, αναφέρει η εφημερίδα και δημοσιεύει ανάρτηση της εκπαιδευτικού και ιστορικού Ογιά Κουτσάλ με φωτογραφίες και διαμαρτυρία για το θέμα, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Αναφέρει ακόμα ότι «στην τύχη τους» αφέθηκαν το αρχαίο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και τα ιστορικά του μνημεία.

KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Δεν επηρεάζονται από Δεκαπενταύγουστο οι δράσεις για πυρόπληκτους - Συνεχίζονται εντατικά

Οι δράσεις όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών συνεχίζονται κανονικά και την ερχόμενη βδομάδα και δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Δεκαπενταυγούστου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Χαράλαμπος Χριστοφίνας, σημειώνοντας ότι όλες οι υπηρεσίες συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE