ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οχτώ χρόνια στις Κεντρικές Φυλακές τραπεζικός υπάλληλος για τα 83 κιλά κάνναβης στην Λεμεσό – Η απόφαση του Κακουργιοδικείου

Οχτώ χρόνια στις Κεντρικές Φυλακές τραπεζικός υπάλληλος για τα 83 κιλά κάνναβης στην Λεμεσό – Η απόφαση του Κακουργιοδικείου

Ποινή φυλάκισης 8 ετών αποφάσισε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε 51χρονο σχετικά με εμπορευματοκιβώτιο με 83 κιλά και 627 γραμμάρια κάνναβης.

Το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο εισήχθη στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 12 Μαρτίου 2019. Ως εκ τούτου, μέλη της Υ.ΚΑ.Ν έθεσαν το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο αλλά και τρίτα πρόσωπα τα οποία θεωρούνταν ύποπτα, υπό διακριτική παρακολούθηση.

Στις 18.3.2019 και στα πλαίσια των διακριτικών παρακολουθήσεων, μέλη της Υ.ΚΑ.Ν διαπίστωσαν ότι το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο ήταν φορτωμένο σε καρότσα, ρυμουλκούμενο από αρθρωτό όχημα, μεταφέρθηκε έξω από περιφραγμένο χωράφι στην περιοχή του Ύψωνα, σε μέρος που εμπίπτει εντός των Κυριάρχων Περιοχών των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου. Περί ώρα 14:05 ο κατηγορούμενος μαζί με άλλο πρόσωπο έφθασαν στο μέρος όπου βρισκόταν σταθμευμένο το εμπορευματοκιβώτιο. Λίγο αργότερα, διαπιστώθηκε ότι οι πόρτες του εμπορευματοκιβωτίου ήταν ανοιχτές και ξεκίνησαν να ξεφορτώνουν το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου και να το μεταφέρουν σε αποθήκη και θερμοκήπιο τα οποία βρίσκονταν εντός περιφραγμένου χωραφιού, απέναντι από το οποίο είχε σταθμεύσει το εμπορευματοκιβώτιο. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, το περιφραγμένο χωράφι, εντός του οποίου είχε συμφωνηθεί από προηγουμένως η τοποθέτηση και φύλαξη των ναρκωτικών, είναι ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου και εφάπτεται με περιφραγμένο χωράφι, εντός του οποίου βρίσκεται η οικία της αδελφής του κατηγορούμενου. Ο κατηγορούμενος πριν από το άνοιγμα του εμπορευματοκιβωτίου είχε δώσει ένα ειδικό εργαλείο (σμιρίλιο) για να γίνει κατορθωτό το άνοιγμα του κλειδωμένου εμπορευματοκιβωτίου. Κατά την ώρα του ξεφορτώματος ο κατηγορούμενος στεκόταν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Αμέσως δόθηκαν οδηγίες για ανακοπή και στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης που έγινε από την Κυπριακή Αστυνομία με 6 την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, έγινε η ανακοπή του κατηγορουμένου.
Στη συνέχεια αποφασίσθηκε όπως η ποινική διερεύνηση της παρούσας υπόθεσης συνεχιστεί από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έτσι, στις 20.3.2019, ο κατηγορούμενος, στο χώρο στάθμευσης του Κάστρου Κολοσσίου, που αποτελεί σύνορα μεταξύ Δημοκρατίας και Βρετανικών Βάσεων, παραδόθηκε στην Κυπριακή 7 Αστυνομία για συνέχιση των αστυνομικών εξετάσεων. Εκεί επανασυνελήφθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος σύλληψης το οποίο εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για τα αδικήματα της εισαγωγής, κατοχής και κατοχής με σκοπό την προμήθεια ελεγχόμενων φαρμάκων Τάξεως Β'. Του επέστηκε την προσοχή του στο Νόμο, αυτός απάντησε: «Εν Θέλω να σου πω τίποτε». Έκτοτε τελεί υπό κράτηση.
Στη συνέχεια και στα πλαίσια διερεύνησης της παρούσας υπόθεσης, όπως διαπιστώθηκε, για την εν λόγω εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών, είχε συσταθεί μια καλά οργανωμένη επιχείρηση και τρίτα πρόσωπα ανέλαβαν ο καθένας και από ένα ρόλο στην όλη αυτή παράνομη δραστηριότητα. Τα ναρκωτικά θα έφθαναν στην Δημοκρατία από τον Καναδά, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο. Για την εν λόγω εισαγωγή ναρκωτικών, είχε συμφωνηθεί μεταξύ άλλων από τα τρίτα πρόσωπα η σύσταση μιας εταιρείας, στο όνομα της οποίας θα εισάγετο στην Δημοκρατία το εμπορευματοκιβώτιο με τα ναρκωτικά, το οποίο θα έφθανε από τον Καναδά. Το εμπορευματοκιβώτιο με τα ναρκωτικά, θα είχε μέσα ψευδοτάβανα και ως εκ τούτου αποφασίστηκε το συγκεκριμένο σχετικό με αυτό όνομα για τη σύσταση της εταιρείας, έτσι ώστε να μην εγερθούν υποψίες, ως προς το περιεχόμενο του εμπορευματοκιβωτίου.

Επιπρόσθετα, επειδή ο κατηγορούμενος ήταν τραπεζικός υπάλληλος, ανέλαβε και άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό τόσο στο όνομα του τρίτου αυτού προσώπου (που ανέλαβε χρέη διευθυντή της εικονικής εταιρείας), όσο και στο όνομα της εταιρείας που συστάθηκε για την εισαγωγή των ναρκωτικών, αφού ήταν απαραίτητο να ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός για την εταιρεία στην οποία θα έρχονταν τα ναρκωτικά, αφού αυτή θα πλήρωνε τον εκτελωνισμό του επίδικου εμπορευματοκιβωτίου.
Ο κατηγορούμενος δεν βαρύνεται με προηγούμενες καταδίκες.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, ο κατηγορούμενος είναι ηλικίας 51 ετών, έγγαμος, με δυο παιδιά ηλικίας 21 και 20 ετών.

Αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής, ο ευπαίδευτος συνήγορος Υπεράσπισης, αφού αναγνώρισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων για τα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος, υπέδειξε ότι ο ρόλος που είχε στη διάπραξη των αδικημάτων ήταν πολύ περιορισμένος, στοιχείο το οποίο, κατά την εισήγησή του, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από το Δικαστήριο κατά την επιβολή της ποινής, ως, άλλωστε, υποδεικνύεται και από τη σχετική νομολογία. Όπως εξήγησε, ο κατηγορούμενος δεν ήταν ο ιθύνων νους της παράνομης συναλλαγής και συγκεκριμένα της εισαγωγής αυτής της, ομολογουμένως, μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top