ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία για μη προώθηση έργων στην Επισκοπή Λεμεσού

Διαμαρτυρία για μη προώθηση έργων στην Επισκοπή Λεμεσού

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κάτοικοι της κοινότητας Επισκοπής Λεμεσού, ζητώντας από το κράτος να προωθήσει σειρά έργων και αιτημάτων που παραμένουν μέχρι και 20 χρόνια σε στασιμότητα.

Αριθμός κατοίκων της κοινότητας απέκλεισε συμβολικά, για λίγη ώρα, τον παλιό δρόμο Λεμεσού – Πάφου, δίνονταν ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους οδηγούς, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα.
 
Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρεται, είναι το αίτημα για είσπραξη φόρου θεάματος για παραστάσεις στο αρχαίο Κούριο, η ανάπλαση του παλιού δρόμου Λεμεσού - Πάφου, η προώθηση μελέτης για τη διάβρωση της παραλίας Κουρίου, η παραχώρηση αντισταθμιστικού ποσού για τα έργα αφαλάτωσης, η κατασκευή πεζοδρομίων, η ηλεκτροδότηση οικοπέδων που παραχωρήθηκαν σε εκτοπισθέντες και η διαπλάτυνση του δρόμου για την είσοδο στον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού – Πάφου.

Σε δηλώσεις του, ο κοινοτάρχης Επισκοπής, Λεύκιος Προδρόμου, ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου δέκα έργα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια για την κοινότητα, με κάποια να χρονολογούνται από το 2000.

«Είμαστε ο φτωχός συγγενής της υπαίθρου», είπε και πρόσθεσε, «φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Είμαστε πέντε χιλιάδες κόσμος στην κοινότητα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχόμαστε αυτόν τον πόλεμο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση».

Ο κ. Προδρόμου κάλεσε το κράτος και τους αρμόδιους φορείς όπως προωθήσουν τα έργα και τα αιτήματα της κοινότητας και όπως «οι υποσχέσεις να μην είναι κούφια λόγια».
 
Προειδοποίησε, τέλος, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση τον επόμενο ένα μήνα, τα μέτρα διαμαρτυρίας θα είναι πιο δυναμικά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top