Συναντήσεις Προέδρου με πολιτικούς αρχηγούς για στενότερη συνεργασία εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας

Συναντήσεις Προέδρου με πολιτικούς αρχηγούς για στενότερη συνεργασία εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας

Επαφές με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα έχει τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με στόχο, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, την επίτευξη στενότερης συνεργασίας μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας.

Συγκεκριμένα, με βάση το πρόγραμμα των συναντήσεών του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις τη Δευτέρα στις 09.00 με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στις 09.45 με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, στις 10.30 με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο και στις 11.15 με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου.

Την Τρίτη θα συναντηθεί στις 09.00 με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, στις 09.45 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Παράταξης, Μάριο Καρογιάν και στις 10.30 με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή πως επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η στενότερη συνεργασία με την νομοθετική εξουσία, και πως για τον σκοπό αυτό θα δει το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων.

«Έχουμε μπροστά μας προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, πρέπει μέσα από κλίμα συναίνεσης προς όφελος όχι μόνο που θα καρπωθεί η παρούσα Κυβέρνηση, αλλά προς όφελος ευρύτερα της κοινωνίας» σημείωσε. Πρόσθεσε ότι για τον λόγο αυτό απαιτούνται περισσότερες συγκλίσεις, μεγαλύτερη συνεννόηση, ενώ συμπλήρωσε ότι ο λαός μέσα από τις εκλογές έδωσε τα μηνύματα του προς όλους μας, όχι προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE