Σύνοδος G7 – Τζόνσον: Συμφωνήσαμε να δώσουμε 1 δισεκατομμύριο εμβόλια στις φτωχότερες χώρες

Σύνοδος G7 – Τζόνσον: Συμφωνήσαμε να δώσουμε 1 δισεκατομμύριο εμβόλια στις φτωχότερες χώρες

Την παροχή 1 δισεκατομμυρίου εμβολίων στις φτωχότερες χώρες αποφάσισε η Σύνοδος της G7, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος των εργασιών.

Όπως είπε, ο κόσμος περιμένει από τους ηγέτες της G7 να προχωρήσουν ξεπερνώντας τις μερικές φορές «εθνικιστικές» και εγωιστικές αρχικές απαντήσεις που δόθηκαν στην πανδημία. Η παροχή των εμβολίων θα γίνει είτε απευθείας είτε μέσω του μηχανισμού Covax, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο θα δώσει 100 εκατομμύρια δόσεις.

«Ζήτησα από τους ομολόγους μου να βοηθήσουν να ετοιμαστούν και να διανεμηθούν οι δόσεις που χρειάζονται προκειμένου να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος έως τα τέλη του 2022», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου. «Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο οι ηγέτες δεσμεύθηκαν για τουλάχιστον ένα δισ. δόσεις, είτε απευθείας είτε μέσω χρηματοδότησης του [μηχανισμού διαμοιρασμού] Covax», πρόσθεσε.

Ο Μπόρις Τζόνσον μίλησε για «άλλο ένα μεγάλο βήμα προς τον εμβολιασμό όλου του κόσμου», ενώ εξήρε τον ρόλο του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο απεκάλεσε ως το «πιο δημοφιλές εμβόλιο», καθώς όπως είπε, πωλείται σε τιμή κόστους, κάτι που απέδωσε σε «γενναιοδωρία» της φαρμακευτικής εταιρείας. Το 96% των εμβολίων που παραδόθηκαν στον Covax, είναι εμβόλια της AstraZeneca.

Αύριο οι αποφάσεις για την «Ημέρα Ελευθερίας»


Ο Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, διευκρίνισε ότι αύριο θα αποφασιστεί αν τελικώς η 21η Ιουνίου θα είναι η «Ημέρα Ελευθερίας» στη χώρα του.

Οι ειδικοί θα αναλύσουν τα δεδομένα και θα διαπιστώσουν αν πράγματι τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέπουν στην πλήρη άρση όλων των περιορισμών.

Αναφερόμενος στην Κλιματική Αλλαγή, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις G7 παράγεται το 20% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. «Η δράση πρέπει να ξεκινήσει μαζί μας», ανέφερε.

Η δέσμευση των G7 δεν αρκεί, καθώς οι ηγέτες αποφάσισαν ότι θα κάνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν και θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να πράξουν το ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά  Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

ΔΗΣΥ: Η Αννίτα μιλά για ενότητα, ο Νίκος Τορναρίτης εκτοξεύει πυρά κατά Αβέρωφ και η μάχη για το χρίσμα φουντώνει

Η αποχώρηση της Αννίτας Δημητρίου από τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, δεν έβαλε τέλος στις εσωκομματικές αναταράξεις. Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης συνεχίζουν τη μάχη, ο Μιχάλης Ιωαννίδης παίρνει δημόσια θέση υπέρ του δεύτερου, ενώ ο Νίκος Τορναρίτης επαναφέρει τους ανοιχτούς λογαριασμούς με τον Αβέρωφ και δηλώνει απερίφραστα τη στήριξή του, σε δεύτερη θητεία του Νίκου Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE