ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι χαλαρώσεις που έρχονται την επόμενη εβδομάδα – Πότε και που δεν θα είναι απαραίτητη η μάσκα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι χαλαρώσεις που έρχονται την επόμενη εβδομάδα – Πότε και που δεν θα είναι απαραίτητη η μάσκα

Ακόμη περισσότερες χαλαρώσεις και κατάργηση περιοριστικών αναμένεται να έχουμε από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η καλή επιδημιολογική εικόνα που φαίνεται από τους εμβολιασμούς αλλά και την αλλαγή του καιρού, δίνουν το πράσινο φως για να προχωρήσουμε ακόμη πιο κοντά στην κανονικότητα.

Από την προηγούμενη Πέμπτη (10/06), καταργήθηκε το ‘κέρφιου’ (απαγόρευσης της κυκλοφορίας), ενώ άνοιξαν και τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Όπως έχουμε προαναφέρει, στις 16 Ιουνίου αναμένεται να έχουμε νέες χαλαρώσεις, από πληροφορίες που φτάνουν στη ιστοσελίδα μας.

Πιο συγκεκριμένα, σειρά παίρνουν οι κατασκηνωτικοί χώροι αλλά και τα καλοκαιρινά σχολεία που θα λειτουργήσουν υπό συγκεκριμένες και αυστηρές προϋποθέσεις του Υπουργείου Υγείας, ενώ νέες χαλαρώσεις θα προκύψουν και στον χώρο του αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά το θέμα για την κατάργηση της μάσκας (τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους), αυτό θα γίνει όταν η εμβολιαστική κάλυψη πλησιάσει το 70%, ενώ πιθανόν η υποχρεωτική χρήση να παραμείνει σε δημόσιους χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις όπως για παράδειγμα μεγάλες πλατείες, μαρίνες και κεντρικούς δρόμους.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Παρασκευή (11/06), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε  60 (ποσοστό θετικότητας: 0,11%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 73,115, ενώ ανακοινώθηκε και ένας θάνατος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στέλνουν μήνυμα οι αποβληθέντες της ΕΔΕΚ - Ζητούν σύγκληση έκτακτου δημοκρατικού συνεδρίου - Η συνάντηση και η παρουσία Παπαδάκη

Στέλνουν μήνυμα οι αποβληθέντες της ΕΔΕΚ - Ζητούν σύγκληση έκτακτου δημοκρατικού συνεδρίου - Η συνάντηση και η παρουσία Παπαδάκη

Τα πάνω κάτω έφερε η παραίτηση του Μαρίνου Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ, η οποία όπως βλέπουν κάποια πρώην στελέχη, είτε θα διαλυθεί, είτε θα «ξαναγεννηθεί».

BEST OF TOTHEMAONLINE