Συνεχής άνοδος κρουσμάτων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 8.000 στο 24ωρο

Συνεχής άνοδος κρουσμάτων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 8.000 στο 24ωρο

Στα 8.125 ανέβηκαν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις συνεχείς αυξήσεις να αποδίδονται πλέον κατά 90% στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα.

Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων από τις 26 Φεβρουαρίου.

Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του ιού έχουν αυξηθεί κατά 58%.

Οι θάνατοι του 24ωρου ήταν 17. Αντιστοίχως σε κυλιόμενη επταήμερη βάση η αύξηση είναι της τάξης του 11%.

Συνολικά πλέον 127.884 φορείς του κορωνοϊού έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Μικρή αύξηση σημειώθηκε και στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών, από 1.051 σε 1.058.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει πλέον φτάσει στο 78% των ενηλίκων στη χώρα, δηλαδή σχεδόν 41,1 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί σε πάνω από 26,1 εκ. πολίτες, δηλαδή στο 55,4% του ενηλίκου πληθυσμού.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Το χαρτί της Βουλής, παίζει η Αννίτα Δημητρίου - Σενάρια deal και οι προσωπικές ατζέντες στον ΔΗΣΥ

Η φράση της Αννίτας Δημητρίου στον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, «ναι, αν είναι εισήγηση του κόμματος», σε σχέση με το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της Προεδρίας της Βουλής, μπορεί εκ πρώτης όψεως να ακούγεται θεσμικά ισορροπημένη. Ωστόσο, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση, συνιστά μια δήλωση με σαφές πολιτικό βάθος, που ανοίγει πολλαπλά σενάρια τόσο για την επόμενη μέρα στη Βουλή όσο και για το εσωτερικό του ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE