Συνεχής άνοδος κρουσμάτων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 8.000 στο 24ωρο

Συνεχής άνοδος κρουσμάτων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 8.000 στο 24ωρο

Στα 8.125 ανέβηκαν τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις συνεχείς αυξήσεις να αποδίδονται πλέον κατά 90% στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα.

Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό κρουσμάτων από τις 26 Φεβρουαρίου.

Σε κυλιόμενη επταήμερη βάση τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του ιού έχουν αυξηθεί κατά 58%.

Οι θάνατοι του 24ωρου ήταν 17. Αντιστοίχως σε κυλιόμενη επταήμερη βάση η αύξηση είναι της τάξης του 11%.

Συνολικά πλέον 127.884 φορείς του κορωνοϊού έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Μικρή αύξηση σημειώθηκε και στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών, από 1.051 σε 1.058.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού έχει πλέον φτάσει στο 78% των ενηλίκων στη χώρα, δηλαδή σχεδόν 41,1 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Η δεύτερη δόση έχει χορηγηθεί σε πάνω από 26,1 εκ. πολίτες, δηλαδή στο 55,4% του ενηλίκου πληθυσμού.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.