ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Κουβαλούν 10χρονη τετραπληγική για επαναξιολόγηση - Με εξέταση 60 δευτερολέπτων της 'στέρησαν' 400 ευρώ -ΒΙΝΤΕΟ

ΚΥΠΡΟΣ: Κουβαλούν 10χρονη τετραπληγική για επαναξιολόγηση - Με εξέταση 60 δευτερολέπτων της 'στέρησαν' 400 ευρώ -ΒΙΝΤΕΟ

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει το ζήτημα που ανέδειξε ο Alpha Κύπρου -μέσα από την εκπομπή της Κάτιας Σάββα- σχετικά με τις καταγγελίες για επαναξιολόγηση 10χρονου τετραπληγικού κοριτσιού από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της κυρίας Θέμιδας Ανθοπούλου -στην οποία υπάρχει συνημμένο το απόσπασμα-βίντεο από την εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» το εν λόγω κοριτσάκι είχε κριθεί ως τετραπληγικό και λάμβανε επίδομα της τάξεως των 900€ μηνιαίως από το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν, η 10χρονη αδυνατεί να αυτό εξυπηρετηθεί και εξαρτάται πλήρως από τους γονείς του, ζει και κινείται διαρκώς σε αναπηρικό τροχοκάθισμα. Δε μπορεί να φάει μόνο του, δε μπορεί να ντυθεί μόνο του ενώ δε μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς βοήθεια την τουαλέτα φορώντας πάνες.

Στη συνέχεια αντιπαρατάσσεται πως το αρμόδιο υπουργείο (Υπουργείο Εργασίας) προβαίνει στην επαναξιολόγηση με αποκλειστικό στόχο και σκοπό την ενημέρωση των ατόμων αυτών -διαγνωσμένα με ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ αναπηρίες- για νέα επιδόματα και παροχές.

Στην εν λόγω καταγγελία -σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς- το κοριτσάκι εξετάστηκε για 1(!) μόλις λεπτό, με τους ιθύνοντες να ‘υποβιβάζουν’ την τετραπληγία σε παραπληγία στερώντας έτσι από την οικογένεια του ένα ποσό γύρω στα 400€ (από 900 στα 500 ευρώ το μήνα).

Η οικογένεια όπως ήταν λογικό, προέβη σε ένσταση καλώντας το τμήμα να ‘διορθώσει’ την απόφαση του εξετάζοντας ολόκληρο το φάκελο αλλά και τις γνωματεύσεις με το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης να καλεί σε νέα αξιολόγηση το κοριτσάκι, υποβάλλοντας το ξανά σε αυτή τη διαδικασία.

Από τη στιγμή που η αναπηρία θεωρείται μη αναστρέψιμη και η οικογένεια δεν έχει αιτηθεί οποιοδήποτε επιπλέον επίδομα, η κυρία Ανθοπούλου θεωρεί τουλάχιστον άστοχο να καλούνται αυτά τα άτομα να υποβληθούν εκ νέου σε αυτή τη διαδικασία ενώ όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ‘οι γονείς αυτών των παιδιών αντί να αντιμετωπίζονται ως ΗΡΩΕΣ, καλούνται επί της ουσίας να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες‘ απαντώντας μάλιστα on-air στη Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top