ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποσύρονται τα διατάγματα εναντίον των επιδημιολόγων - Η ένσταση του Υπουργού Υγείας

Αποσύρονται τα διατάγματα εναντίον των επιδημιολόγων - Η ένσταση του Υπουργού Υγείας

Την απόφαση όπως εισηγηθεί την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών κατά των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, περιλαμβανομένης και της αγωγής δημοσίευσε η Νομική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σε σχέση με την υπόθεση στην οποία 103 πρόσωπα ενάγουν την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Υπουργό Υγείας και μέλη της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής για τη νομιμότητα και ισχύ των Διαταγμάτων του Υπουργού Υγείας ως τρόπου διαχείρισης της πανδημίας COVID-19, η Νομική Υπηρεσία ενημερώνει σχετικά τα πιο κάτω:

Μετά από εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, οι ενάγοντες αποδέχτηκαν να αποσύρουν την αίτηση για έκδοση προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων εναντίον όλων των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα η αίτηση εναντίον τους να απορριφθεί. Η Νομική Υπηρεσία εισηγήθηκε επίσης την απόσυρση όλων των δικαστικών διαδικασιών κατά των μελών της Συμβουλευτικής Επιδημιολογικής Επιτροπής, περιλαμβανομένης και της αγωγής.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Υπουργός Υγείας, οι οποίοι εκπροσωπούνται από ομάδα δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, έφεραν ένσταση στην έκδοση των πιο πάνω προσωρινών απαγορευτικών διαταγμάτων και το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας έδωσε οδηγίες όπως υποβάλουν γραπτώς την ένστασή τους έως τις 23 Ιουνίου 2021, με την αίτηση να ορίζεται για ακρόαση την 1η Ιουλίου 2021».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top