ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ολικό ξεκλείδωμα, τι έρχεται μετά - Γάμοι, ξενοδοχεία και διασκέδαση

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Ολικό ξεκλείδωμα, τι έρχεται μετά - Γάμοι, ξενοδοχεία και διασκέδαση

Το μεγάλο unlock του νησιού μας συνεχίστηκε χθες (Δευτέρα 10/6) με τη νέα αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων να τίθεται σε ισχύ από τα ξημερώματα.

Η κατάργηση του κέρφιου (απαγόρευση κυκλοφορίας) ήρθε στην -ίσως- καταλληλότερη στιγμή, οδηγώντας την Κύπρο στο μονοπάτι της κανονικότητας. Ένας σημαντικός βραχνάς αποτελεί πλέον παρελθόν -ευελπιστούμε οριστικά- με την επιδημιολογική εικόνα, την άρση πάρα πολλών περιορισμών και το καλοκαίρι που βρίσκεται ήδη εδώ να προκαλούν ένα μείγμα ευφορίας.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μάλιστα η χθεσινή μέρα επέφερε και νέες αλλαγές στο μενού της ρουτίνας και της καθημερινότητας. Τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης (μουσικοχορευτικά) που βρίσκονταν στη ‘ναφθαλίνη’ όντας σε πλήρη αναστολή λειτουργίας από τον Μάρτιο του 2020 ανέβασαν ξανά ρολά, αφού από τη μία η καθοδική πορεία των επιδημιολογικών δεικτών και από την άλλη η απαλοιφή του κέρφιου επέτρεψαν το άνοιγμα τους.

Η σημαντική αποκλιμάκωση φαίνεται να ‘λαδιάζει’ τη μηχανή της οικονομίας που προσπαθεί να επανακάμψει μετά τα συνεχόμενα ισχυρά χτυπήματα που δέχθηκε τους τελευταίους 15 μήνες, με τον ζωτικό τομέα του τουρισμού να αποτελεί ‘καυτή πατάτα’ μέχρι στιγμής.

Παρά τις διορθωτικές κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκ των έσω και τα ‘κίνητρα’ που παρέχει ενδεχόμενος τουρισμός στο νησί μας, παρατηρείται μια στασιμότητα ως προς την κατηγοριοποίηση της Κύπρου σε χώρες που παραδοσιακά αποτελούν πυλώνες του εισαγόμενου τουρισμού.

Βρετανοί και Ρώσοι έχουν το νησί μας στο... περίμενε, με αποτέλεσμα οι προσπάθειες να έχουν επικεντρωθεί αρχικά στον εγχώριο τουρισμό. Τα σχέδια στήριξης του Υφ. Τουρισμού φαίνεται να λειτουργούν βοηθητικά ως προς τις εξορμήσεις Κυπρίων σε ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα, εντούτοις η χασούρα δε μπορεί να καλυφθεί ούτε στο ελάχιστο αποκλειστικά από γηγενείς.

Χαράς ευαγγέλια για τις δεξιώσεις γάμων και πάρτυ αφού οι συνεχείς εναλλαγές και φάσεις χαλάρωσης φέρνουν τους γνωστούς κυπριακούς γάμους πιο κοντά στην προ πανδημίας κανονικότητα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως υπάρχουν κρατημένες πάρα πολλές ημερομηνίες ενώ παρατηρείται συσσώρευση και σε ημέρες που παραδοσιακά δεν προσφέρονταν για δεξιώσεις όπως Παρασκευές, Πέμπτες ακόμη και Τρίτες!

Το επόμενο βήμα θα αφορά την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους (νοουμένου ότι η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέπει και το πλάνο εμβολιασμού συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό) και τη χαλάρωση των μέτρων αποστασιοποίησης, κάτι που θα αποτελεί ένα από τα τελευταία σκαλοπάτια προς την απόλυτη κανονικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top