Johnson & Johnson: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην πάρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Johnson & Johnson: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην πάρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε δικαίωμα να κάνει μια πρόσθετη αγορά αυτών των 100 εκατομμυρίων δόσεων, του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, το οποίο όπως φαίνεται, αποφάσισε να μην αξιοποιήσει.

Οι συζητήσεις για την ασφάλεια αλλά και τον εφοδιασμό του συγκεκριμένου εμβολίου της αμερικανικής εταιρείας, φαίνεται ότι οδήγησαν σε αυτή την επιλογή ενώ, σύμφωνα με Ευρωπαΐους αξιωματούχους που επικαλείται το REUTERS, εξετάζεται το ενδεχόμενο, να δωρίσει άλλες 100 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, που δικαιούται να παραγγείλει.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ, εκτός από τις δόσεις που παρήγγειλε, είχε δικαίωμα να παραγγείλει άλλες 200 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου.

Το δικαίωμα για τις πρώτες 100 εκατ. από αυτές, δεν το αξιοποίησε στα τέλη Μαρτίου. Τώρα, αναμένεται με ενδιαφέρον να φανεί, αν θα γίνει το ίδιο και με τις άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις, μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Πηγές αναφέρουν πάντως, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να παραγγείλει η ΕΕ τις επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, όμως όχι για να τις χορηγήσει στους πολίτες της αλλά για να τις δωρίσει σε φτωχότερες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έχει δεσμευτεί, να δωρίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις έως τα τέλη του χρόνου. Αν παραγγελθούν λοιπόν οι 100 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του Johnson & Johnson, μπορούν να προσφερθούν στο πρόγραμμα COVAX, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE