ΠτΔ: Το μήνυμα ελήφθη - Περισσότερες γυναίκες στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

ΠτΔ: Το μήνυμα ελήφθη - Περισσότερες γυναίκες στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εκλογή της κας Α. Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής

Με την εκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους ότι και οι γυναίκες αξίζει να διεκδικούν ανάλογα αξιώματα, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για να παραστεί στην τελετή παρασημοφόρησης των ευεργετών για την ανέγερση του νέου Καθεδρικού Ναού Αποστόλου Βαρνάβα, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η κα Αννίτα Δημητρίου είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής και προέρχεται και από τον ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «και πιο σημαντικό είναι ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το δεύτερο τη τάξει αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θέλω θερμότατα να συγχαρώ τη φίλη και αγαπημένη μου Αννίτα Δημητρίου, να ευχαριστήσω όσους την ψήφισαν, αλλά και όχι μόνο. Είναι ελεύθερος ο καθένας να επιλέξει δικό του υποψήφιο.

Σημασία έχει ότι στέλνεται ένα ισχυρό μήνυμα σήμερα προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου, προς όλους τους πολίτες της Κύπρου ότι και οι γυναίκες μπορεί και πρέπει να διεκδικούν και αξίζουν να διεκδικούν ανάλογα αξιώματα».

Ερωτηθείς αν στα σχέδια του για ανασχηματισμό είναι να έχει περισσότερες γυναίκες, ο Πρόεδρος είπε «το μήνυμα είναι και προς εμένα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπόθεση χρυσών διαβατηρίων – Θα ασκήσει έφεση η Νομική Υπηρεσία

LIVE: Υπόθεση χρυσών διαβατηρίων – Θα ασκήσει έφεση η Νομική Υπηρεσία

Η Νομική Υπηρεσία μελετά την απόφαση της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, σε σχέση με την υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων μετά την αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης που οδήγησε στην αθώωση του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, και τον πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, Χριστάκη Τζιοβάνη. Αναμένονται οι αποφάσεις του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα που θα ξεκαθαρίσουν αν η χθεσινή απόφαση συνιστά και το οριστικό τέλος της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου η οποία αποτελείται από 170 σελίδες, λήφθηκε κατά πλειοψηφία με 2 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE