Δημήτρης Μάμας: Δικαιώθηκε ο Κύπριος δημοσιογράφος τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του – ΒΙΝΤΕΟ

Δημήτρης Μάμας: Δικαιώθηκε ο Κύπριος δημοσιογράφος τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του – ΒΙΝΤΕΟ

Δικαίωσε τον Δημήτρη Μάμα το Ανώτατο Δικαστήριο, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του, σχετικά με αγωγή που κινήθηκε εναντίον, 20 χρόνια πριν, από ύποπτο μουσικοσυνθέτης για παρενοχλήσεις γυναικών.

Μετά από απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, ο ύποπτος πήρε αποζημιώσεις ύψους €130.000 συν έξοδα, τα οποία αφορούσαν σε δυσφήμιση του από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μάμα και του τηλετυπικού σταθμού που εργαζόταν. Συγκεκριμένα κρίθηκε πως τα ρεπορτάζ ήταν «είδος σεναρίου σαπουνόπερας», καθώς υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο καθιστώντας έτσι απόλυτα τρωτό τον τρόπο παρουσίασης μιας είδησης, έστω και κατόπιν καταγγελίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση».

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η απόφαση ανατράπηκε από το Ανώτατο, σημειώνοντας πως «δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρείται σε δημοσιεύματα τίτλοι και επικεφαλίδες, ακόμη και φωτογραφίες, που συχνά στοχεύουν να προσελκύσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον του αναγνώστη, επισκιάζοντας κάποτε το ίδιο το κείμενο που ακολουθεί.»

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

(https://www.youtube.com/watch?v=cZXUjSlo7yw&feature=emb_title)

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.