Καταδικάζουν την καταδίκη σε θάνατο του Μόρσι, Τουρκία και Διεθνής Αμνηστία

Καταδικάζουν την καταδίκη σε θάνατο του Μόρσι, Τουρκία και Διεθνής Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την απόφαση δικαστηρίου της Αιγύπτου να καταδικάσει σε θάνατο τον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι "μία παρωδία βασισμένη σε άκυρες και κενές διαδικασίες" και ζήτησε την απελευθέρωσή του ή την επανάληψη της δίκης σε πολιτικό δικαστήριο.

Στο μεταξύ, και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την απόφαση  δικαστηρίου της Αιγύπτου να επιβάλει την ποινή του θανάτου στον Μοχάμεντ Μόρσι, κάνοντας λόγο για "επιστροφή στην αρχαία Αίγυπτο". 

"Ο εκλεγμένος πρόεδρος από τον αιγυπτιακό λαό (...) δυστυχώς καταδικάστηκε σε  θάνατο. Η χώρα επιστρέφει στην αρχαία Αίγυπτο", δήλωσε ο Ερντογάν σε  συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη κατηγορώντας τη Δύση ότι "κάνει τα στραβά  μάτια" σχετικά με το πραξικόπημα του 2013 με το οποίο απομακρύνθηκε ο Μόρσι από  την εξουσία. 

Ο Ερντογάν είναι πρώτος ηγέτης χώρας που αντιδρά στη σημερινή απόφαση κατά του Μόρσι. 

Δικαστήριο της Αιγύπτου καταδίκασε σήμερα τον ανατραπέντα ισλαμιστή πρόεδρο  Μοχάμεντ Μόρσι εις θάνατον για συνωμοσία με ξένες, ένοπλες οργανώσεις εναντίον  της Αιγύπτου και για τον ρόλο του σε μαζικές αποδράσεις από φυλακές της χώρας  το 2011.  Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και σε τουλάχιστον 100 μέλη της Μουσουλμανικής  Αδελφότητας του Μόρσι--ανάμεσά τους και μία γυναίκα.  Μεταξύ των καταδικασθέντων στην εσχάτη των ποινών είναι και ένας εκ των ηγετών  της Αδελφότητας, ο Καϊράτ ελ-Σατέρ, και 15 άλλα ηγετικά πρόσωπα. 

Όπως συμβαίνει στην περίπτωση καταδίκης στην εσχάτη των ποινών, η υπόθεση  παραπέμπεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη της Αιγύπτου, τον Μεγάλο Μουφτή,  για να την εγκρίνει προτού εκτελεστεί η απόφαση.  Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό το 2013, κρίθηκε ένοχος για τη διαρροή κρατικών μυστικών, για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 και για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές  της χώρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα ενώ έκαναν ορειβασία στο Παλαιχώρι - Δείτε φωτογραφίες από τη διάσωση
Τροχαίο στη Λάρνακα: Όχημα παρέκκλινε της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε χωράφι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός και παιδί 2 ετών  
Έκρυβαν την «πραμάτεια» τους σε πακέτα εταιρείας μεταφορών - Κατασχέθηκε κάνναβη πέραν των 100 κιλών - Σύλληψη 31χρονου - Φωτογραφίες
VIDEO: Αεροπειρατεία σε πτήση στο Μπελίζ – Επιβάτης πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη
Συμπλοκή στη Λευκωσία: Πιάστηκαν στα χέρια και τον μαχαίρωσε - Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
Πάσχα στο… mall: Ποιες μέρες θα είναι όλα κλειστά – Πότε θα είναι ανοιχτά εστιατόρια και χώροι διασκέδασης
Πασχαλινές Εκδηλώσεις: Αυτά τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν παραδοσιακά - Δείτε αναλυτικά όλα όσα προγραμματίζουν
Πώς να απολαύσετε τα Πασχαλινά εδέσματα χωρίς να χάσετε τον έλεγχο σας - Διατροφολόγος απαντά στο «Τ»

 

 

 

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Συγκλονίζουν τα στατιστικά: Περισσότερα φέτος τα θανατηφόρα - Πόσοι άφησαν την τελευταία τους πνοή το 2025;

Τα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών αποτελούν μια πραγματική θλιβερή ένδειξη, καθώς οδηγούν σε ανησυχητική αύξηση των θανάτων από τροχαία για το 2025.

BEST OF TOTHEMAONLINE