ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Απεβίωσε βρέφος δύο ημερών - Η μητέρα του είχε νοσήσει με κορωνοϊό

Βόλος: Απεβίωσε βρέφος δύο ημερών - Η μητέρα του είχε νοσήσει με κορωνοϊό

Το βρέφος γεννήθηκε στον Βόλο αλλά μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου διασωληνώθηκε - Παρουσίασε αναπνευστικό πρόβλημα, η υγεία του επιδεινώθηκε ραγδαία και μέσα σε λίγες ώρες κατέληξε.

Ερωτήματα έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφους δυο ημερών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με το αστυνομικό τμήμα της πόλης να έχει παραγγείλει τη διενέργεια νεκροψίας για τα ακριβή αίτια θανάτου. Η 23χρονη μητέρα του παιδιού είχε νοσήσει από κορωνοϊό, λίγους μήνες πριν τον τοκετό.

Όλοι οι γιατροί έλεγαν ότι δεν υπήρχε αντίκτυπος στο μωρό, ωστόσο οι Βολιώτες γονείς περιμένουν εναγωνίως τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αφού όλα έδειχναν να εξελίσσονται ομαλά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 23χρονη μητέρα νόσησε από κορωνοϊό στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης, όμως πέρασε τον ιό ελαφριά. Είχε ήπια συμπτώματα με δέκατα και έμεινε στο σπίτι, σύμφωνα με τις συστάσεις των γιατρών.

Την περασμένη Πέμπτη γέννησε με καισαρική στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, χωρίς να προκύψει κάποια επιπλοκή.

Ωστόσο, το βρέφος παρουσίασε γρήγορα αναπνευστικό πρόβλημα και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του από το Αχιλλοπούλειο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας της γέννας, στις 16:30 μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στη Νεογνολογική Κλινική και διασωληνώθηκε άμεσα. Ολοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στο μωρό για να το βοηθήσουν, όμως η υγεία του επιδεινωνόταν ραγδαία κάθε ώρα που περνούσε και τελικά απεβίωσε, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, την επόμενη μέρα στις 10:20 το βράδυ.

Με πρωτοβουλία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κινήθηκε η διαδικασία για τη διενέργεια νεκροψίας με τη συναίνεση των γονιών του παιδιού.

Πηγή: Ταχυδρόμος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top