ΚΥΠΡΟΣ

Νέες προκλήσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο - Έστρωσαν ομπρέλες και περιμένουν τουρίστες - Έκκληση στην Κυβέρνηση να ενεργήσει

Νέες προκλήσεις στην κατεχόμενη Αμμόχωστο - Έστρωσαν ομπρέλες και περιμένουν τουρίστες - Έκκληση στην Κυβέρνηση να ενεργήσει

Εκκληση στην κυβέρνηση, τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου και στη διεθνή Κοινότητα, να ενεργήσουν άμεσα για αποτροπή των σχεδίων των εγκάθετων της Άγκυρας στην περίκλειστη Αμμόχωστο, απευθύνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρεται ότι «μετά και τις τελευταίες ενέργειες των εγκάθετων της Τουρκίας στην περίκλειστη μητρόπολη της επαρχίας μας, το ΕΒΕΑ εκφράζει για πολλοστή φορά την απαρέσκεια του προς τα νέα τεκταινόμενα».

Προστίθεται ότι «πολλάκις και διαχρονικά το Επιμελητήριο Αμμοχώστου έχει τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας ξεκινά από την επίλυση του θέματος της Αμμοχώστου, που ως είναι κοινώς παραδεκτό ανοίγει τον δρόμο για συνολική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος».

Δυστυχώς, συνεχίζει η ανακοίνωση, «για διάφορους λόγους και σκοπούς, η Αμμόχωστος και οι πολίτες της, θυσιάζονται στον βωμό εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στα σημερινά δυσάρεστα αποτελέσματα με το άνοιγμα της περίκλειστης, τη συνεχή αλλοίωση του χαρακτήρα της πόλης και τις «προσκλήσεις» από τους κατακτητές να επισκεφθούμε το σπίτι μας».

Το ΕΒΕΑ καλεί «την κυβέρνηση και τους νεοεκλεγέντες βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς και τον διεθνή παράγοντα όπως άμεσα ενεργήσουν για αποτροπή των σχεδίων των εγκάθετων της Άγκυρας, ενέργειες οι οποίες καταρρακώνουν κάθε ελπίδα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα των Αμμοχωστιανών και κατ’ επέκταση του κυπριακού προβλήματος».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «το Επιμελητήριο Αμμοχώστου διαχρονικά σταθερό στις προσπάθειες και προσδοκίες του για συνολική επίλυση του κυπριακού προβλήματος στη βάση των προνοιών της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, ενώνει τη φωνή του φιλοπρόοδου επιχειρηματικού κόσμου της επαρχίας Αμμοχώστου με όλες εκείνες τις δυνάμεις που αγωνίζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top