ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κατάργηση του κέρφιου φέρνει ντόμινο χαλαρώσεων - Τι αλλάζει την Πέμπτη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κατάργηση του κέρφιου φέρνει ντόμινο χαλαρώσεων - Τι αλλάζει την Πέμπτη

Λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα έχουν απομείνει για να προχωρήσει η χώρα μας στην επόμενη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά του κορωνοιού. 

Τα ξημερώματα λοιπόν της ερχόμενης Πέμπτης (10 Ιουνίου) θα σηματοδοτήσουν μία νέα περίοδο και εποχή για την Κύπρο με τη νέα δέσμη χαλαρώσεων να τίθεται σε ισχύ. 

Το ντόμινο του ΄ξεκλειδώματος' θα ξεκινήσει με την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) παρέχοντας τη δυνατότητα στους Κύπριους πολίτες να διακινούνται πλέον ελεύθερα και απρόσκοπτα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και κυρίως... της νύχτας. 

Αυτό ακόμη και από μόνο του (σε συνδυασμό με την αφαίρεση των μηνυμάτων στο 8998 για κατ'εξαίρεση μετακινήσεις) δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας και αισιοδοξίας στις τάξεις των πολιτών, αφού πέραν του πρακτικού μέρους των διευκολύνσεων παρέχει το αίσθημα της ελευθερίας και της κανονικότητας που τόσο πολύ μας είχε λείψει. 

Το ντόμινο λοιπόν αυτό αναμένεται να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε διάφορους τομείς αφού παρέα του θα φέρει την επαναλειτουργία των κέντρων διασκέδασης. Τα νυχτερινά μουσικοχορευτικά κέντρα ανεβάζουν επιτέλους ρολά (σχεδόν 16 μήνες μετά) και βγαίνουν από τη ναφθαλίνη γεμίζοντας με ζωή αλλά και... επιλογές τις βραδινές μας εξόδους και περιηγήσεις. Φυσικά όπως αναμένεται -και ιδιαίτερα στο ξεκίνημα τους- η λειτουργία αναμένεται να διέπεται από αρκετά αυστηρά πρωτόκολλα και περιορισμούς υπό το φόβο μετάδοσης και νέας έξαρσης. 

Δεν παύει όμως να αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την απόλυτη επαναφορά. Οι διαφοροποιήσεις στην καθημερινότητά μας όμως δε σταματούν εδώ αφού αίρεται μετά από καιρό ο περιορισμός για φυσική παρουσία εργαζομένων στο 50% τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι εργαζόμενοι λοιπόν -σε αρκετούς θα συνεχίσει να δίνεται η δυνατότητα της εκ περιτροπής εργασίας ή τηλεργασίας- θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στις δουλειές τους αφήνοντας τη ρουτίνα του σπιτιού. 

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να λειτουργήσουν και σαν 'ένεση' για την χιλιοταλαιπωρημένη οικονομία, αφού πέραν των νυχτερινών κέντρων κέρδος από την κατάργηση του κέρφιου θα αποκομίσουν κλιμακωτά και διάφοροι άλλοι τομείς.

Γαμήλιες δεξιώσεις και πάρτυ που μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς το βραχνά της απαγόρευσης, χώροι εστίασης που μπορούν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους (τόσο δεχόμενοι θαμώνες ακόμη και πιο αργά το βράδυ, όσο και με την επαναλειτουργία των εσωτερικών τους χώρων) και φυσικά ένα από τα ζωτικότερα κομμάτια της οικονομίας, ο τουρισμός.

Η 10η Ιουνίου λοιπόν θα αποτελέσει ίσως το μεγαλύτερο βήμα για την επιστροφή στην -προ πανδημίας- κανονικότητα και ευελπιστούμε να αποτελέσει την αρχή του τέλους των περιοριστικών μέτρων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top