Αναστασιάδης για ανασχηματισμό: «Στόχος η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης»

Αναστασιάδης για ανασχηματισμό: «Στόχος η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης»

«Στόχος η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής κυβέρνησης», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που αναμένεται το επόμενο διάστημα.


Ερωτηθείς σε ποια Υπουργεία θα υπάρξουν νέα πρόσωπα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «όταν και εφόσον θα αποφασίσω, θα το ανακοινώσω».


Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση δημόσιες τοποθετήσεις, τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν φαίνονται διατεθειμένα να συμβάλουν σε μια διευρυμένη Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «o στόχος δεν είναι να συμμετέχουν κομματικά στελέχη από τις όποιες παρατάξεις. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερα αποδεκτής Κυβερνήσεως».


Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με βάση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τις Πολιτογραφήσεις, υπάρχουν ευθύνες και στα Υπουργικά Συμβούλια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι με ιδιαίτερη προσοχή θα διεξέλθουμε του πορίσματος. Έγινε μια, και με βάση το ενδιάμεσο πόρισμα, τις διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή, των πολιτικών κομμάτων, μια εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη και καλά δομημένη έκθεση.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρχαν κενά, υπήρχαν αδυναμίες, υπήρξαν παρανομίες, υπάρχουν και πειθαρχικές και ποινικές και άλλες ευθύνες, όπως βεβαίως και πολιτικές. Για αυτό και χθες είπα ότι, αφού μελετήσουμε το πόρισμα με προσοχή, δεν θα διστάσω να αναλάβω πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στην παρούσα Κυβέρνηση. Ήταν μια διαχρονική, δυστυχώς, αδυναμία των εκάστοτε Κυβερνήσεων να δουν με προσοχή τα κενά, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι και οι οποίοι δεν θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

VIDEO - Ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο «T»: Ο άνθρωπος πίσω από τον πολιτικό – Μιλά με ειλικρίνεια για λάθη, κάνει αυτοκριτική και αποκαλύπτει για τις Προεδρικές του 2028

Σε μια συνέντευξη διαφορετική από κάθε άλλη, ο τέως πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, υποδέχεται το ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου στο κτήμα του στην Αργάκα, μακριά από τα φώτα της πολιτικής καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE