ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Μπάϊντεν με Ουκρανό ομόλογό του πριν από τη σύνοδο κορυφής με Πούτιν

Συνομιλία Μπάϊντεν με Ουκρανό ομόλογό του πριν από τη σύνοδο κορυφής με Πούτιν

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μίλησε την Δευτέρα τηλεφωνικά με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και τον προσκάλεσε να συναντηθούν στον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου Τζέικ Σάλιβαν.


Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, ο Μπάιντεν είπε ότι "ανυπομονεί να καλωσορίσει" τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο φέτος το καλοκαίρι. Τόνισε ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και ότι θα υπερασπιστεί αυτήν τη θέση στην επικείμενη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Ελβετία.

Αναφερόμενος σε αυτή τη σύνοδο κορυφής, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η σχεδιαζόμενη συνάντηση δεν αποτελεί "επιβράβευση" για τον Πούτιν, αλλά είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να τον ακούσει απευθείας ο Μπάιντεν, ώστε να κατανοήσει και να διαχειριστεί τις διαφορές μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Σάλιβαν είπε επίσης ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ο Μπάιντεν θα επισημάνει στους συμμάχους πόσο σημαντικό είναι να μοιράζονται τα βάρη και να συμβάλουν στις ασκήσεις και τις επιχειρήσεις της Συμμαχίας. Προειδοποίησε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν αν συνεχιστούν οι "επιβλαβείς" δραστηριότητες της Ρωσίας εναντίον της Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top