ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγγελία για Γ.Ν.Πάφου – «Γιατρός ούρλιαζε επειδή έδωσαν... δικό του κρεβάτι σε παιδί»

Καταγγελία για Γ.Ν.Πάφου – «Γιατρός ούρλιαζε επειδή έδωσαν... δικό του κρεβάτι σε παιδί»

Συνεχίζει χωρίς παιδιατρική κλινική το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου – Καταγγελία στο Themaonlie από γονείς για άθλιες συνθήκες νοσηλείας ανήλικου. – Καμία απάντηση στην Παιδιατρική εταιρεία σε επιστολή επί του θέματος προ ημερών. - Εργασίες για βελτίωση της παιδιατρικής κλινικής ο λόγος λέγει ο ΟΚΥπΥ

Μητέρα μέσω επιστολής της στο Themaonline καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και την παιδιατρική κλινική.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η κυρία Εύη Κτενά την προηγούμενη εβδομάδα μετά από χτύπημα στο θώρακα της μικρής της κόρης επισκέφθηκαν τις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Πάφου στις 19:30 το βράδυ. Η ανήλικη έπρεπε μετά από εξετάσεις που της έγιναν τους ενημέρωσαν ότι έπρεπε να γίνει κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο για να παρακολουθηθεί τουλάχιστον για 12 ώρες.


Μετά από ώρες αναμονής κι ενώ αρχικά τους ενημέρωσαν ότι θα τους παραπέμψουν σε ιδιωτική κλινική στις 13:30 τους βρέθηκε δωμάτιο για την νοσηλεία της ανήλικης.
Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της μητέρας, η ανήλικη νοσηλεύτηκε στην μαιευτική κλινική ενώ όπως μας ανέφερε η ίδια, «Το πρωί ο υπεύθυνος γιατρός της μαιευτικής ούρλιαζε στους διαδρόμους στο προσωπικό της μαιευτικής και της παιδιατρικής γιατί έδωσαν κρεβάτι "δικό" του σε παιδί».
Όπως ανέφερε στο Themaonline για το πως βίωσαν την όλη κατάσταση η κυρία Κτενά, «Η μαιευτική κλινική βρίσκεται στον 4ο όροφο, φιλοξενείται εκεί πλέον η παιδιατρική με 5 κλίνες, με αποτέλεσμα τα παιδιά να βρίσκονται περιορισμένα στο δωμάτιο τους, χωρίς να έχει κάποιο παιδότοπο, όπως είχε στο ισόγειο που βρίσκονταν πριν η παιδιατρική, να μπορούν να κάνουν κάποια δραστηριότητα, ένα σαλόνι με τηλεόραση να δουν κάποια παιδική σειρά και όλα αυτά για ψυχολογικούς λογούς των μωρών.
Για λογούς ασφάλειας όλα τα παράθυρα είναι σφραγισμένα και σε όλες τις πόρτες μπήκαν κλειδαριές. Σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς παιδιά, γονείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι εγκλωβισμένοι αφού οι πόρτες προς τις σκάλες εξόδου είναι κλειδωμένες».

Τονίζει μάλιστα μεταξύ άλλων η καταγγέλλουσα ότι, «Η διασπορά μικροβίων είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, αφού στον ίδιο θάλαμο θα πρέπει να νοσηλευτούν ορθοπεδικά προστατικά μαζί με κάποια αλλά όπως γαστρεντερίτιδες, αλλεργίες, ιώσεις».


Μέσα από την καταγγελία της η κυρία Κτενά ζητά απαντήσεις από τους αρμόδιους
«Τι θα γίνει με την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Πάφου; Αν αρρωστήσουν πάνω από 5 παιδιά, αφού τοσες είναι οι κλίνες θα πρέπει τα παιδιά να μεταφέρονται στην Λεμεσό;»

Να αναφέρουμε ότι προ ημερών η Παιδιατρική εταιρεία με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πάφου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Themaonline επτά μέρες μετά δεν πήραν καμία απάντηση.

Σε επικοινωνία του Themaonline με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπο Χαριλάου, μας ανέφερε ότι στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου προγραμματίζονται εργασίες τύπου νέων χώρων υγιεινής στα δωμάτια αλλά και καλύτερου εξαερισμού των χώρων.

Σε ερώτηση μας πότε θα ολοκληρωθούν οι εργασίες μας αναφέρθηκε ότι ακόμα δεν έχει οριστεί το χρονοδιάγραμμα.

Όσο για τον τέταρτο όροφο όπου εγκαταστάθηκε σήμερα η παιδιατρική κλινική ο κύριος Χαριλάου μας ανέφερε ότι είναι αρκετά μεγάλος χώρος για να φιλοξενήσει και άλλο τμήμα αν καταστεί ανάγκη.

Αναφερόμενος στην συμπεριφορά του γιατρού όπως το κατήγγειλε στο Themaonline η μητέρα ο κύριος Χαριλάου αρκέστηκε στο να αναφέρει πως, «Τα δωμάτια ανήκουν στο νοσοκομείο και σε κανέναν άλλο»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top