Συμμετοχή Υφυπουργού Ναυτιλίας σε Υπουργική Συνάντηση στη Λισσαβώνα

Συμμετοχή Υφυπουργού Ναυτιλίας σε Υπουργική Συνάντηση στη Λισσαβώνα

Θέματα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής θα συζητηθούν σε Υπουργική συνάντηση κρατών μελών της ΕΕ, στη Λισσαβώνα, για την οποία αναχώρησε τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης.

 
Ανακοίνωση του Υφυπουργείου αναφέρει ότι τη συνάντηση, που γίνεται με πρωτοβουλία της Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, με θέμα «A Blue Agenda in the Green Deal»,  θα απασχολήσει ο σημαντικός ρόλος των θαλασσών  στην προώθηση της «Πράσινης Συμφωνίας»  και η συνεισφορά της Γαλάζιας Οικονομίας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάκαμψη της οικονομίας στα κράτη μέλη της ΕΕ.
 
Στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας θα έχει επαφές με ομολόγους του άλλων κρατών μελών της ΕΕ.
 
Την Τετάρτη, προστίθεται, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους για θέματα πράσινου μετασχηματισμού της ναυτιλίας και ιδιαίτερα για τις επικείμενες νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια της «Πράσινης Συμφωνίας», καθώς και για θέματα εμβολιασμού των ναυτικών, στη βάση της σχετικής πρότασης της Κύπρου, για διαμόρφωση παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμού των ναυτικών, η οποία υιοθετήθηκε πρόσφατα με σχετικό Ψήφισμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

ΔΗΣΥ: Ο Αβέρωφ ξυπνά τον εφιάλτη του 2023 - Η εξαγγελία που φέρνει φουρτούνες στην Πινδάρου

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε το βήμα και από χθες το σκηνικό στον ΔΗΣΥ άλλαξε. Ο τέως πρόεδρος του κόμματος, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του, για τις Προεδρικές του 2028, βάζοντας τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών και ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δύσκολο κεφάλαιο, για την Πινδάρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE