Υγειονομικός συναγερμός στην Πάτρα: Κρούσματα Καλαζάρ σε ανθρώπους

Υγειονομικός συναγερμός στην Πάτρα: Κρούσματα Καλαζάρ σε ανθρώπους

Δύο παιδιά σε καταυλισμό των Ρομά έχουν μολυνθεί από λεϊσμανίαση

Υγειονομική βόμβα απειλεί όλη την Πάτρα με πρώτη την περιοχή του Ρηγανόκαμπου στην οποία πριν από λίγο καιρό καταγράφηκαν δυο περιπτώσεις μόλυνσης παιδιών με λεισμανίαση.

Παρά την διάγνωση οι αρχές κράτησαν κρυφό το σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί προς κάθε εμπλεκόμενο η Διεύθυνση υγείας. Τα περιστατικά καταγράφηκαν στο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή  του Ρηγανόκαμπου.

Να σημειωθεί πως η λεϊσμανίαση μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω παρένθετου φορέα όπως από τσίμπημα σκνίπας. Στο ίδιο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας το οποίο κρατήθηκε μυστικό από τις αρχές επισημαίνεται η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προκειμένου η συγκεκριμένη περιοχή να πάψει ν’ αποτελεί απειλεί για τη δημόσια υγεία καθώς διαπιστώθηκα πως αποτελεί ποικιλόμορφη εστία μόλυνσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νεκρή γυναίκα: Εντοπίστηκε ημίγυμνη και με μια βαλίτσα δίπλα της - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Νεκρή γυναίκα: Εντοπίστηκε ημίγυμνη και με μια βαλίτσα δίπλα της - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Νεκρή εντοπίστηκε γυναίκα σήμερα το πρωί κοντά σε εγκαταλειμμένο κτίριο στην παραλιακή περιοχή Πάφου με την Αστυνομία να αποκλείει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αλλοδαπή, που ήταν άστεγη.

BEST OF TOTHEMAONLINE