Τούρκος ΥΠΑΜ: Δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν των δύο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο

Τούρκος ΥΠΑΜ: Δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν των δύο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο

Δεν υπάρχει άλλη λύση πέραν των δύο κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας πως αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.


Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έπειτα από την άσκηση Θαλασσόλυκος 2021, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είπε αναφορικά με τη λύση του Κυπριακού ότι “είναι πολύ απλό, πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους πλέον ότι μπορεί να υπάρξει μόνο με δυο κυρίαρχα κράτη. Δεν υπάρχει άλλη λύση για μας”. 

Σχετικά με την Ελλάδα, ο Τούρκος Υπουργός είπε “η Ελλάδα μας αποκαλεί επεκτατικούς. Ξεκίνησε το 1821 και έφτασε στη σημερινή της κατάσταση. Αυτή που είναι επεκτατική είναι η ίδια. Αυτοί που δεν το πιστεύουν ας κοιτάξουν στον χάρτη την Ελλάδα από το 1821 μέχρι σήμερα”, ανέφερε.

Για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ούτε οι S400 ούτε τα F35, αλλά το πρόβλημα των τρομοκρατικών οργανώσεων ΡΚΚ/YPG. “Μεταφέρουν φορτηγά γεμάτα με όπλα στο YPG, επιμένουν ότι το YPG δεν είναι ίδιο με τον ΡΚΚ, εμείς αυτό δεν το δεχόμαστε, είναι ένα και το αυτό, είναι καθαρό, οι Αμερικανοί σύμμαχοί μας πρέπει να το καταλάβουν, είμαστε αποφασισμένοι”, ανέφερε.

Για την Αίγυπτο ο Τούρκος Υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα αναπτυχθούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Στήνει «στρατιωτικά δικαστήρια» το κατοχικό καθεστώς-Απαντά με χειροπέδες στα ΜΟΕ - Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης για τη «σύλληψη» των Ε/κ στα κατεχόμενα

Μεθοδευμένη, προκλητική και παράνομη χαρακτηρίζει η Κυπριακή Δημοκρατία τη «σύλληψη» και συνέχιση της «κράτησης» πέντε Ελληνοκυπρίων από το κατοχικό καθεστώς στα Κατεχόμενα. Οι πολίτες, που συνελήφθησαν στις 19 Ιουλίου, βρέθηκαν από επισκέπτες των περιουσιών τους σε ρόλο "υπόπτων" για αδικήματα όπως «παράνομη είσοδος», «διασάλευση κοινής ησυχίας» και κατοχή εγγράφων.

BEST OF TOTHEMAONLINE