ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι πληροφορίες για την κατάργηση της μάσκας – Τέλος το ‘κέρφιου’, ανοίγουν νυχτερινά κέντρα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι πληροφορίες για την κατάργηση της μάσκας – Τέλος το ‘κέρφιου’, ανοίγουν νυχτερινά κέντρα

Ακόμη πιο βελτιωμένη παρουσιάζεται η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου, ενώ νέες χαλαρώσεις αναμένονται και αυτή την εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα την ερχόμενη Τετάρτη (10/06), καταργείται εντελώς η απαγόρευση η κυκλοφορίας, η οποία μας συντροφεύει τους τελευταίους 8 μήνες, καθώς από τον προηγούμενο Οκτώβριο η Κύπρος βρισκόταν σε ‘κέρφιου.

Επίσης την ίδια μέρα αναμένεται το πολυαναμενόμενο άνοιγμα των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης μετά από 14 μήνες.
Μετά λοιπόν από την κατάργηση του ‘κέρφιου’, των SMS, την επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης και όλες τις υπόλοιπες χαλαρώσεις σειρά παίρνουν οι μάσκες, που όπως έχουμε ξανά αναφέρει η αρχική σκέψη είναι η μάσκα να καταργηθεί όχι σε όλους αλλά σε ορισμένους εξωτερικούς χώρους. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει περίπτωση η χρήση της μάσκας να παραμένει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους που συναθροίζονται πολλά άτομα όπως για παράδειγμα διάφοροι οδοί που συχνάζει και κυκλοφορεί πολύς κόσμος, δηλαδή πλατείες μαρίνες κ.α.

Εξάλλου στους χώρους εστίασης δεν είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας κατά την διάρκεια που οι θαμώνες κάθονται στα τραπέζια, παρά μόνο κατά την είσοδο και έξοδο τους από το υποστατικό.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα συνεχίσουν να μας συντροφεύουν για αρκετό ακόμα χρονικό διάστημα είναι , η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικού και το τακτικό πλύσιμο των χεριών αλλά και τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Κυριακή 06/06), το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 29 (ποσοστό θετικότητας: 0,06%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 72,779, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE