ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επισκέφθηκε το σημείο αναδάσωσης Κόρνου-Κακορατζιάς ο Αβέρωφ

Επισκέφθηκε το σημείο αναδάσωσης Κόρνου-Κακορατζιάς ο Αβέρωφ

Το σημείο αναδάσωσης μεταξύ Κόρνου και Κακορατζιάς που έχει αναλάβει την αγορά, τη φύτευση και τη συντήρηση δενδρυλλίων ο Δημοκρατικός Συναγερμός με τη συνεργασία του Υπουργείου Γεωργίας και του Τμήματος Δασών, επισκέφτηκε σήμερα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου από κοινού με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή και στελέχη της παράταξης. Για την πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο κ. Καδής δήλωσε τα εξής:

«Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος σήμερα, ειδικά η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στην αποκατάσταση των φυτικών συστημάτων και δεν θα μπορούσαμε να στείλουμε πιο δυνατό μήνυμα από ένα χώρο ο οποίος αποκαθίσταται ως οικοσύστημα με την ανθρώπινη βοήθεια. Μιλάμε για μια περιοχή η οποία έχει υποβαθμιστεί από πρόσφατη πυρκαγιά, είναι δύσκολη η φυσική της αναγέννηση και χρειάζεται υποστήριξη μέσω των προσπαθειών που γίνονται μέσα από το Τμήμα Δασών. Και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτές οι προσπάθειες υποστηρίζονται και από τον Δημοκρατικό Συναγερμό ο οποίος ανάλαβε όλα τα έξοδα για την αποκατάσταση αυτή. Εγώ θέλω να συγχαρώ και το Τμήμα Δασών για όλη τη δουλειά που κάνει στον τομέα της διαχείρισης και προστασίας της πλούσιας βιοποικιλότητας και της φύσης της Κύπρου και να συγχαρώ και τον Δημοκρατικό Συναγερμό για την πολύ σημαντική του πρωτοβουλία να στηρίξει οικονομικά αυτήν την προσπάθεια. Κάθε ανάλογη προσπάθεια από κάθε πολιτική δύναμη είναι σημαντική, θεωρούμε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δίνει ένα πολύ καλό παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση».

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού η κ. Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε τα εξής:

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που έχουμε επισκεφτεί αυτόν τον χώρο. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός από τον Σεπτέμβριο του 2020 είχαμε υποσχεθεί την αναδάσωση της περιοχής μεταξύ Κόρνου και Κακορατζιάς, που είχε υποστεί μια τεράστια καταστροφή. Ως Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε δώσει μια μεγάλη υπόσχεση στις επόμενες γενεές Κυπρίων που αφορά στο να φυτέψουμε ένα εκατομμύριο δέντρα στο τόπο μας. Το ότι σήμερα καθόμαστε κάτω από μία σκιά, είναι επειδή 15 χρόνια προηγουμένως κάποιος φύτεψε ένα δέντρο. Θέλω να ευχαριστήσω και το Υπουργείο Γεωργίας και το Τμήμα Δασών για το γεγονός ότι μέσα από τη συνεργασία μας καταφέραμε και την αγορά και την αναδάσωση αλλά και βεβαίως και τη συντήρηση αυτού του χώρου. Πρέπει να ξέρουμε ότι σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ότι το περιβάλλον το δανειζόμαστε για να το παραδώσουμε στη νέα γενιά, στα παιδιά μας. Και γι’ αυτό όλο αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί δουλεύουμε για μια καλύτερη Κύπρο. Δουλεύουμε για μια πιο πράσινη Κύπρο που να ευημερεί για όλους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top