Τεστ PCR ή αντιγόνου για παιδιά άνω των 6 ετών ζητούν οι Τ/κ, στις διελεύσεις

Τεστ PCR ή αντιγόνου για παιδιά άνω των 6 ετών ζητούν οι Τ/κ, στις διελεύσεις

Τεστ PCR ή αντιγόνου για παιδιά άνω των 6 ετών ζητείται στα σημεία ελέγχου των οδοφραγμάτων από την «αστυνομία» για τις διελεύσεις προς τα κατεχόμενα.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο τ/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, Τζενκ Σοϊντάν ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι σε αυτό το θέμα η κάθε πλευρά εφαρμόζει τους κανόνες που ισχύουν σε αυτή. Στην τ/κ πλευρά, για αφίξεις και διελεύσεις παιδιών ζητείται – όπως είπε – αρνητικό PCR ή τεστ αντιγόνου για τα παιδιά πάνω από 6 ετών.

Ο κ. Σοϊντάν έφερε ως παράδειγμα χώρες, όπως η Γερμανία και ο Καναδάς, όπου ζητείται το ίδιο, δηλαδή PCR ή τεστ αντιγόνου για παιδιά άνω των 6 ετών, αλλά και την Πορτογαλία όπου αυτό ισχύει για παιδιά ακόμα και κάτω των 2 ετών.

Στο θέμα αναφέρεται και η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν κάνοντας αναφορά σε «προβλήματα στις διελεύσεις παιδιών». Όπως γράφει, στο «νότο» για παιδιά κάτω των 12 ετών δεν υπάρχει η προϋπόθεση του διαγνωστικού ελέγχου, ενώ στον «βορρά» έχουν καθορίσει ηλικιακό όριο τα 6 χρόνια για προαπαιτούμενο τεστ.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας» στα κατεχόμενα υπενθυμίζει σήμερα ότι για τις διελεύσεις προς τις ελεύθερες περιοχές δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το SMS με το αποτέλεσμα του PCR. Οι διελεύσεις, προστίθεται, θα γίνονται μόνο με έγγραφο αποτέλεσμα του διαγνωστικού εελέςγχου στα αγγλικά ή τουρκικά, ισχύος 7 ημερών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE