ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την επαγγελματική μάθηση εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα την επαγγελματική μάθηση εκπαιδευτικών

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Επαγγελματική Μάθηση Εκπαιδευτικών: Άξονες Αποτελεσματικότητας και Δικτύωση μεταξύ Σχολείων» διοργάνωσε την Πέμπτη το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Ημερίδα που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και εστίασε στο ζήτημα των αξόνων αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων επαγγελματικής μάθησης και της επιτυχούς δικτύωσης των σχολικών μονάδων, ως μέσου αλλαγής της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, με σκοπό την ενθάρρυνση της συνεχιζόμενης επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας περιλάμβανε σύντομο καλωσόρισμα, από τη Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ημερίδα θα είναι η αφορμή για μελλοντική δικτύωση μεταξύ των σχολείων.

Χαιρετισμό στην Ημερίδα απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας,  Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος εστίασε στην επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών που αποτελεί μια από τις βασικές πολιτικές του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού  συστήματος.

Κατά την ημερίδα λειτούργησαν παράλληλα Εργαστήρια, με το πρώτο μέρος  να αφορά στους άξονες αποτελεσματικότητας των Προγραμμάτων της Επαγγελματικής Μάθησης.

Οι άξονες που συζητήθηκαν ήταν η επαγγελματική και συναισθηματική ευημερία των εκπαιδευτικών, η προσαρμογή στις ανάγκες του σχολείου, η ανταπόκριση στις διαφορετικές ανάγκες των εκπαιδευτικών και της σχολικής μονάδας, ο δυναμικός χαρακτήρας της επαγγελματικής ταυτότητας των εκπαιδευτικών, ο αναστοχασμός ως διαδικασία για αναδόμηση και βελτίωση της επαγγελματικής μάθησης των εκπαιδευτικών και η επαγγελματική μάθηση των εκπαιδευτικών μέσα από τη λειτουργία κοινοτήτων μάθησης.

Το δεύτερο μέρος των Εργαστηρίων αφορούσε στη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των σχολείων και συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν τα Δίκτυα που ήδη έχουν λειτουργήσει από τη φετινή σχολική χρονιά.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top