ΛΕΜΕΣΟΣ: Έτσι θα γίνει φέτος η Γιορτή του Κρασιού - Τι ισχύει με το τριήμερο του Κατακλυσμού

ΛΕΜΕΣΟΣ: Έτσι θα γίνει φέτος η Γιορτή του Κρασιού - Τι ισχύει με το τριήμερο του Κατακλυσμού

Η πανδημία πλήττει για δεύτερη συνεχή χρονιά την καθιερωμένη γιορτή του κατακλυσμού της Λεμεσού, όχι όμως και τα 60χρονα της Γιορτής του Κρασιού, η οποία θα είναι πανηγυρική, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης. 

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαϊδης, στη χθεσινοβραδινή του συνεδρία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ότι, λόγω της πανδημίας, δεν θα διοργανωθούν, ούτε και φέτος, εκδηλώσεις για το τριήμερο του κατακλυσμού.
 
Ωστόσο, σημείωσε, ο Δήμος Λεμεσού θα αρχίσει σύντομα τις προετοιμασίες του για να γιορτάσει τα 60χρονα της Γιορτής του Κρασιού, που επίσης είχε πέρσι ακυρωθεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της Covid-19.
 
«Ουσιαστικά, η Γιορτή του Κρασιού θα είναι η πρώτη μεγάλη λαϊκή γιορτή μετά την πανδημία και εξαιτίας του ότι είναι τα 60χρονα της, θα πάρει πανηγυρικές διαστάσεις», είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να αποφασιστούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής της γιορτής.
 
Φέτος, πρόσθεσε, θα γιορτάσουμε τη Γιορτή του Κρασιού «με λαμπρότητα, ανανεωμένη, με νέα στοιχεία και ασφαλώς αρχίζει μια νέα περίοδος, ώστε η επόμενη δεκαετία να είναι μια περίοδος ουσιαστικής αναβάθμισης αυτής της μεγάλης λαϊκής γιορτής».
 
 Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η Γιορτή του Κρασιού, που ξεκίνησε το 1961, εκτός από το 2020, δεν πραγματοποιήθηκε τα έτη 1964, 1974, 1975, 1976 και 1977, λόγω των πολιτικών αναταραχών.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Τελευταία Ολομέλεια Βουλής: Η «καυτή» ατζέντα πριν την αυτοδιάλυση – Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι αναπομπές του ΠτΔ

Με μια «καυτή» και πολυσύνθετη ατζέντα συνεδριάζει την Πέμπτη 23 Απριλίου στις 11 το πρωί για τελευταία φορά με την παρούσα σύστασή της η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων πριν από την αυτοδιάλυσή της, θέτοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια, την εκπαίδευση, αλλά κυρίως τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE