Gay Pride με ισχυρή αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ

Gay Pride με ισχυρή αστυνομική παρουσία στην Ιερουσαλήμ

Χιλιάδες άνθρωποι παρέλασαν την Πέμπτη στο πλαίσιο της Gay Pride στην Ιερουσαλήμ, που πραγματοποιήθηκε υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία, λόγω των απειλών που είχαν διατυπώσει εξτρεμιστές. 

Η εκδήλωση, που είχε ματαιωθεί τον περασμένο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, συγκέντρωσε μεταξύ 5.000 και 8.000 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρέθηκε στο σημείο.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας τις σημαίες με το ουράνιο τόξο, πλακάτ και μπαλόνια, ήταν πλαισιωμένοι από 3.000 αστυνομικούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί στις στέγες κτιρίων κατά μήκος της πορείας. Απαγόρευσαν, επίσης, στους κατοίκους των κτιρίων, στη διαδρομή της παρέλασης, να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ ένα ελικόπτερο πετούσε πάνω από το κέντρο της πόλης.

Ακροδεξιές οργανώσεις είχαν απευθύνει κάλεσμα για αντι-διαδήλωση και η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις πριν από την έναρξη της πορείας, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι απειλούσαν την ομαλή διεξαγωγή της.

Η Ιερουσαλήμ οργανώνει την ετήσια παρέλασή της υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ από το 2002. Συχνά, συνοδεύεται από τις διαμαρτυρίες υπερορθόδοξων και εξτρεμιστών, που συνήθως συνδέονται με την ακροδεξιά.

Στις 30 Ιουλίου του 2015, η Σίρα Μπάνκι, 16 ετών, έχασε τη ζωή της όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης, από έναν υπερορθόδοξο Εβραίο, που είχε, επίσης, τραυματίσει άλλους έξι ανθρώπους.
Έκτοτε, η εκδήλωση πραγματοποιείται παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Η σημερινή πορεία ξεκίνησε με μια τελετή στη μνήμη της Σίρας Μπάνκι. Το πρωί, η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε δύο 17χρονους, που είχαν κολλήσει αφίσες εναντίον της πορείας στο κέντρο της Ιερουσαλήμ τη νύχτα.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE