ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρετώδεις διεργασίες των κομμάτων για την επιλογή υποψηφίου για την Προεδρία της Βουλής

Πυρετώδεις διεργασίες των κομμάτων για την επιλογή υποψηφίου για την Προεδρία της Βουλής

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες των κομμάτων για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου της Βουλής, με πολλά σενάρια να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και χωρίς τα μεγάλα κόμματα να έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα Χρίστου Χρίστου του ΕΛΑΜ και Χαράλαμπου Θεοπέμπτου των Οικολόγων ενώ πιθανότητες κερδίζουν τα σενάρια της διεκδίκησης της Προεδρίας από πλευράς Προέδρου του ΔΗΚΟ και Προέδρου της ΔΗΠΑ.


Ο ΔΗΣΥ, μετά την πρωτιά στις εκλογές και με 17 Βουλευτές θέλει να έχει τον βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία και η επιλογή του να είναι αυτή που θα αναδείξει τον επόμενο Πρόεδρο.

Χθες, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος συνεδρίασε και αξιολόγησε τα δεδομένα και όπως ανακοίνωσε επίσημα, ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου εξουσιοδοτήθηκε να ετοιμάσει πρόταση η οποία θα τεθεί ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου για έγκριση στις αμέσως επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη χθεσινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, υπήρξαν πολλές φωνές που υποστήριξαν την διεκδίκηση της Προεδρίας από τον ίδιο τον κ. Νεοφύτου. Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πρόεδρος θα διαβουλευθεί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, θα μείνει όμως μακριά από παζάρια και συναλλαγές καθώς αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν την Κυριακή οι πολίτες. Ως προς τον κ. Σιζόπουλο, το σενάριο στήριξης του είναι πιο απομακρυσμένο από τη στιγμή που ήδη η υποψηφιότητα του έχει αποκλειστεί από άλλα κόμματα και δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πλειοψηφία.

Ο Πρόεδρος του κόμματος πάντως σε δηλώσεις του σήμερα επιβεβαίωσε ότι το κόμμα θα παραμείνει μακριά από παζάρια και συναλλαγές. "Εμείς έχουμε καθαρή θέση, θα πούμε αύριο καθαρά πράγματα, καθαρή πρόταση με καθαρό πρόσωπο. Ο ΔΗΣΥ θα έχει υποψήφιο μέχρι τέλους. Τέλος τα παζάρια και οι συναλλαγές", είπε ο κ. Νεοφύτου και διαβεβαίωσε τoυς πολίτες πως το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες έχει ληφθεί και θα το δουν αυτό με πράξεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top