Πρόεδρος: Θετικότατο το κλίμα στις διαπραγματεύσεις

Πρόεδρος: Θετικότατο το κλίμα στις διαπραγματεύσεις

Θετικότατο χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασίαδης το κλίμα που επικράτησε κατά την πρώτη ημέρα της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ενώ είπε ότι δόθηκαν οδηγίες στους διαπραγματευτές να επεξεργαστούν συγκεκριμένα μέτρα που θα αφορούν την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Επιστρέφοντας στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι οι συνομιλίες "έγιναν μέσα σε ένα θετικότατο κλίμα και πιστεύω ότι έτσι εργαζόμενοι, μπορεί να ελπίζουμε σε πρόοδό".

Ερωτηθείς για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από πλευράς Ακιντζί, ο Πρόεδρος είπε ότι βρισκόμαστε ακόμη στο πρώτο στάδιο.

"Έχουμε δώσει οδηγίες στους διαπραγματευτές να επεξεργαστούν σειρά μέτρων, τα οποία να εισηγηθούν και θα αποφασιστούν" είπε.

Απλώς είναι θέμα κάποιων ημερών να γίνει η προεργασία και ενδεχόμενα στις 28 Μαϊου, που θα είναι η επόμενη συνάντηση, να έχουμε να εξαγγείλουμε συγκεκριμένα, πολύ περισσότερα μέτρα που αφορούν την καθημερινή ζωή των πολιτών, πρόσθεσε.

Ως προς τη συνάντηση της 23ης Μαϊου, ο Πρόεδρος είπε ότι το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει: Σε επιφυλακή Νεπάλ και Κίνα - Η επόμενη καταστροφή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει: Σε επιφυλακή Νεπάλ και Κίνα - Η επόμενη καταστροφή μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη

Νεπάλ και Κίνα προειδοποίησαν την Πέμπτη για νέο κίνδυνο πλημμυρών στα Ιμαλάια, καθώς δύο λίμνες που σχηματίστηκαν εκατέρωθεν των συνόρων τους απειλούν να υπερχειλίσουν, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της Τετάρτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE