Καταστράφηκαν περιουσίες και διασώθηκαν παιδιά και ηλικιωμένος από τη φωτιά στον Ύψωνα

Καταστράφηκαν περιουσίες και διασώθηκαν παιδιά και ηλικιωμένος από τη φωτιά στον Ύψωνα

Αποτράπηκαν τα χειρότερα από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στον Ύψωνα, αφού διασώθηκαν ηλικιωμένος και τέσσερα παιδιά και προστατεύτηκαν εργοστάσια και οικίες. Ζημιές ωστόσο προκλήθηκαν σε μάντρα παλιών αυτοκινήτων, ξυλουργείο και αποθήκη.

 
Η φωτιά, τα αίτια της οποίας διερευνώνται, ξεκίνησε γύρω στις 15:00 και γρήγορα επεκτάθηκε, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα, ενώ για την κατάσβεση της κλήθηκαν επίγεια και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ανταποκρίθηκαν δέκα πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας και του Δήμου Ύψωνα, καθώς και των Βρετανικών Βάσεων.  Ανταποκρίθηκαν, επίσης δυο αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και τα δυο εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.
 
Έναν ηλικιωμένο και τέσσερα παιδιά απομάκρυναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις από την περιοχή, ενώ μετά από προσπάθειες προστατεύθηκαν οικίες και εργοστάσια.
 
Η φωτιά έκαψε συνολική έκταση περίπου 10 εκταρίων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, μεγάλους σωρούς από σκουπίδια καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ένα ξυλουργείο και αποθήκη.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=evDVec49eU8&feature=youtu.be

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE