ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Αν το Ισραήλ σεβαστεί τα δικαιώματα Παλαιστινίων οι σχέσεις του θα είναι με όλους πιο υγιείς

Τσαβούσογλου: Αν το Ισραήλ σεβαστεί τα δικαιώματα Παλαιστινίων οι σχέσεις του θα είναι με όλους πιο υγιείς

Όσο το Ισραήλ δεν εγκαταλείπει τις λανθασμένες πολιτικές δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσουμε μια υγιή σχέση, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σημειώνοντας ότι αν το Ισραήλ σεβαστεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, οι σχέσεις του θα είναι με όλους πιο υγιείς.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου,, αναφέρθηκε στη Σύνοδο των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία στις 17 Ιουνίου, λέγοντας ότι θα παραδοθεί η προεδρία στην Ελλάδα. Για το Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας είπε ότι μέχρι στιγμής δήλωσαν συμμετοχή 12 αρχηγοί κρατών και 43 Υπουργοί.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “το Ισραήλ πρέπει να εγκαταλείψει τις λανθασμένες πολιτικές, να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, να επιστρέψει ξανά στην διαδικασία επίλυσης. Επιπλέον πρέπει να εγκαταλείψει τα βήματα που προκαλούν τριβές σε ό,τι αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. Ενόσω συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές δεν είναι δυνατόν εμείς να δημιουργήσουμε μια υγιή σχέση. Αλλά εάν σεβαστεί τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, τότε οι σχέσεις του Ισραήλ θα είναι όχι μόνο με μας αλλά με όλους πιο υγιείς. Είναι διεθνείς προσδοκίες αυτές, όχι μόνο της Τουρκίας”.

Εξάλλου, είπε ότι “στις 17 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με οικοδεσπότη τον Τούρκο Πρόεδρό μας Ταγίπ Ερντογάν, το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση ΥΠΕΞ και μετά το μεσημέρι η Σύνοδος”.

Πρόσθεσε ότι “το Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας θα είναι η πρώτη συνάντηση με φυσική παρουσία. Τον περασμένο χρόνο, τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας αναγκαστήκαμε να το αναβάλουμε. Εμείς στο Διπλωματικό Φόρουμ Αττάλειας θέλουμε να συζητηθούν οι εξελίξεις στον κόσμο και το όραμα για το μέλλον. Μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους 12 αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων και βλέπουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Συμμετέχουν μέχρι στιγμής 43 Υπουργοί και μεγάλος αριθμός πρώην αρχηγών κρατών και πρώην Υπουργών. Υπάρχουν επίσης εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, μεγάλος αριθμός διανοουμένων, φοιτητές, καθηγητές”. “

Συνεχίζοντας, είπε ότι έχουν μεγάλη εμπειρία από συνέδρια και ότι "πρώτα ο Αλλάχ τόσο η Σύνοδος των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης όσο και το Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας θα είναι επιτυχημένα. Την προεδρία της Συνόδου των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης θα την παραδώσουμε στη γείτονά μας Ελλάδα”, είπε ο κ. Τσαβούσογλου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top