ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανατρέπει την ομολογία του για τον φόνο της γυναίκας που εντοπίστηκε σε χωράφι στην Αθηένου ο Αιγύπτιος – Παραδέχθηκαν οι άλλοι δύο

Ανατρέπει την ομολογία του για τον φόνο της γυναίκας που εντοπίστηκε σε χωράφι στην Αθηένου ο Αιγύπτιος – Παραδέχθηκαν οι άλλοι δύο

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας παρουσιάστηκαν χθες Δευτέρα 31 Μαΐου, οι τρεις κατηγορούμενοι για τον φόνο 38χρονης γυναίκας από την Ουκρανία που διαπράχθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Η αρχική ομολογία στους ανακριτές

Ο 32χρονος Αιγύπτιος ο οποίος είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία ανέτρεψε την ομολογία του και ενώπιον Δικαστηρίου δεν παραδέχθηκε τίποτα από όλα αυτά. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ομολογία του στους ανακριτές, την οποία αποκάλυψε το ThemaOnline, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος σε καυγά που είχε με την 38χρονη, της έδωσε μια ανάποδη γροθιά στην κάτω γνάθο ρίχνοντας την στο πάτωμα. Η γροθιά αυτή φαίνεται να επέφερε και τον θάνατο στη γυναίκα, ενώ σύμφωνα με αρμόδια πηγή η συγκεκριμένη ομολογία του 32χρονου και ο τρόπος διάπραξης του εγκλήματος συνάδει πλήρως με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την Αγγελική Παπέττα, αλλά και τον ανθρωπολόγο.

Η ανατροπή και οι ισχυρισμοί του 32χρονου

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, 32χρονος με τη μη παραδοχή του παρουσιάζει μια νέα εκδοχή για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία ημέρα αναφέροντας πως ο Σύρος ήταν αυτός που σκότωσε την 38χρονη. Όπως ισχυρίζεται ο Αιγύπτιος, ο Σύρος είχε σχέση με την κοπέλα του και όταν αυτός πήγε να την επισκεφθεί τους βρήκε στο σπίτι με τον Σύρο να την σπρώχνει στο μπάνιο για να κρυφτεί, με αποτέλεσμα να κτυπήσει στον τοίχο. Τότε ο Αιγύπτιος βλέποντας τα αίματα και σοκαρισμένος όπως αναφέρει έφυγε και μέσω των κατεχομένων  πήγε στην Κωνσταντινούπολη για 8 περίπου μήνες. Μετά ο Σύρος κάλεσε τον Αιγύπτιο και του είπε πως η κοπέλα τελικά δεν είχε πάθει τίποτα και επέστρεψε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τους νέους ισχυρισμούς του Αιγύπτιου μετά από ένα μήνα του ανάφερε ότι η γυναίκα πέθανε και πρέπει να τον βοηθήσει να την μεταφέρουν, γιατί στο υπόγειο όπου τοποθέτησε τη σορό της υπήρχε έντονη δυσοσμία. Κάτω από απειλές όπως αναφέρει, βοήθησε τον Σύρο για να μεταφέρουν τη γυναίκα στο χωράφι στο οποίο πήγαν ξανά μετά από μερικές μέρες για να κάψουν τη σορό με καυστικό οξύ.

Όσο για την αρχική ομολογία και εκδοχή που έδωσε στους ανακριτές για τον φόνο της γυναίκας είπε πως ο Σύρος του έταξε χρήματα για να πάρει πάνω του τον φόνο και όταν το έκανε δεν του τα έδωσε.

Ευρήματα ιατροδικαστικής εξέτασης

Υπενθυμίζουμε ότι όπως διαφάνηκε στην νεκροτομή της μουμιοποιημένης σορού, η 38χρονη επέφερε περιθανάτιο τραύμα με σπασμένη σιαγόνα, ενώ υπάρχει και μεταθανάτιο τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, που προήλθε από το τρακτέρ γεωργού στο χωράφι καθώς την ξέθαψε ενώ διενεργούσε γεωργικές εργασίες.

Υπόθεση στο Δικαστήριο

Όπως έχουμε προαναφέρει οι τρείς κατηγορούμενη για την υπόθεση δολοφονίας της 38χρονης οδηγήθηκαν στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου ο 32χρονος Αιγύπτιος απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία και ορίσθηκε για της 28 Σεπτεμβρίου η συνέχεια εκδίκασης της υπόθεσης.

Οι δύο Σύροι ηλικιών 36 και 31 ετών παραδέχθηκαν στην κατηγορία για συνωμοσία για συγκάλυψη και ορίσθηκε στις 14 Ιουνίου για να ακούσουν την ποινή τους.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top