ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση νοσηλευμένων στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μείωση νοσηλευμένων  στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο

Μείωση σε κρούσματα και νοσηλευόμενους απο κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 360. - 50 (ποσοστό θετικότητας: 0,11%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 72,457.

Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 70 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 31 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 31 ασθενείς που είναι σε σοβαρή κατάσταση, οι 17 είναι διασωληνωμένοι, οι πέντε νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι εννέα σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(15 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

13

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

2

Λευκωσίας

(37 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

12

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

3

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

22 (5 εκτός αναπνευστήρα)

Λεμεσού

(17 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

13

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

4

Μακάρειο

(1 ασθενής)

Θάλαμος COVID

1

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».