Απάντησε για την έρευνα με τα rapid tests ο Αρχηγός Αστυνομίας

Απάντησε για την έρευνα με τα rapid tests ο Αρχηγός Αστυνομίας

Έτοιμη δηλώνει η Αστυνομία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μεθαυριανής εκλογικής αναμέτρησης, με πέραν των 2000 μελών της, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

 
Σε δηλώσεις, του στο περιθώριο της τελετής αλλαγής σκυτάλης στη διοίκηση της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, ο κ.Παπαθεοδώρου είπε πως, «εμείς ως Αστυνομία έχουμε καταρτίσει σχετικό υπηρεσιακό σχέδιο, τόσο στο Αρχηγείο, όσο και στις έξι Αστυνομικές Διευθύνσεις, με σκοπό να στελεχώσουμε όλα τα εκλογικά κέντρα και να έχουμε μηχανοκίνητα περίπολα, αν και όταν χρειαστεί»
 
«Επίσης, λειτουργούν επιχειρησιακά κέντρα σε κάθε επαρχία, τα οποία θα επιλαμβάνονται κάθε ζητήματος που ενδεχομένως να προκύψει», είπε ο Αρχηγός Αστυνομίας, προσθέτοντας ότι, 2071 μέλη της δύναμης θα βρίσκονται επί ποδός για τις εκλογές, πέραν των υπόλοιπων μελών που θα εκτελούν τα συνήθη καθήκοντα τους.
 
Ερωτηθείς για το θέμα των κινητών καλπών, που θα μεταφέρουν περιπολικά της Αστυνομίας σε ασθενείς με κορωνοϊό, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως μέχρι το τέλος της ημέρας θα υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό που θα χρειαστεί, ωστόσο σημείωσε πως, «εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι λίγες και αυτό μας διευκολύνει».
 
 «Εν πάση περιπτώσει, το επόμενο τριήμερο η Αστυνομία θα είναι επί ποδός, ούτως ώστε να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές απρόσκοπτα», συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο θέμα κατάσχεσης rapid test μετά από καταγγελία του Υπουργείου Υγείας για παρτίδα που κρίθηκε ότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, ο Αρχηγός Αστυνομίας είπε πως «έγιναν κάποιες έρευνες, κατασχέθηκαν αρκετά τεκμήρια και είμαστε στο αρχικό στάδιο διερεύνησης της υπόθεσης»
 
Σημείωσε δε ότι η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση με πάσα σοβαρότητα, «για να δούμε πού θα καταλήξουμε».
 
Ο Στέλιος Παπαθεοδώρου παρευρέθηκε στην τελετή παράδοσης - παραλαβής της θέσης του Διοικητή της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας. Καθήκοντα νέου Διοικητή αναλαμβάνει ο Ανδρέας Συμεού, στη θέση του Νίκου Σοφοκλέους, ο οποίος συνταξιοδοτείται μετά από 38 χρόνια υπηρεσίας στην Αστυνομία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Προεδρικό: Σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών – Συνεχίζεται η συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ εκτός Βουλής

Η Κυβέρνηση θα έχει συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα κόμματα, όπου μπορούν και συμπίπτουν σε θέματα του προγράμματός της, δήλωσε την Τρίτη στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός φάνηκε στη συντριπτική του πλειοψηφία να εγκρίνει την ιδεολογικοπολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης.

BEST OF TOTHEMAONLINE